Flying: nieuwe iPhone-app voor vliegreizen in publieke beta

Flying is een nieuwe vliegapp voor iPhone, die allerlei informatie tijdens het vliegen biedt: vertrektijden, gates en wijzigingen. Maar je kunt ook stempels verzamelen met vrienden.

flying-appAls je naar vliegapps voor de iPhone kijkt, is er al heel wat keuze. Er zijn apps voor luchthavens (Schiphol, apps om een restaurant met enigszins consumeerbaar voedsel te vinden op het vliegveld (Gateguru) en apps om de beste stoel te vinden (Seatguru). De nieuwe app Flying probeert zich te richten op een subsectie die ook al behoorlijk druk is: planners voor vliegreizen. De ontwikkelaars staken meer dan 9000 uren in de app, verstuurden onderling 18.000 e-mails en schreven 32.000 regels code om de app te realiseren. Flying is momenteel in publieke beta en door iedereen te installeren vanuit de App Store. Niet bedoeld voor de incidentele Turkije-reiziger, maar voor mensen die vaker het vliegtuig pakken en het leuk vinden om ‘paspoortstempels’ van verschillende landen te verzamelen.

Dat is namelijk de speelse kant van de Flying-app: je kunt stempels verzamelen als je in een bepaald land bent geweest. Een video onderaan dit artikel laat zien hoe de stempels tot stand kwamen. Flying is ontstaan aan het Copenhagen Institute of Interaction Design, als een concept-app voor het registreren van vluchten. Het inmiddels flink gegroeide team straalt een enthousiasme uit, dat je benieuwd maakt naar deze app.

flying-team

Flying is bedoeld als een metgezel tijdens het vliegen, vanaf het moment dat je je vlucht hebt geboekt, tot het moment dat je landt. Alle belangrijke informatie wil Flying aanleveren, maar de app wil tegelijk ook sociaal zijn. Je kunt de vluchten van vrienden volgen en zien wanneer jij en een vriend in dezelfde stad zijn, zodat je kunt afspreken. Er is ook een leaderboard, om te kijken welke vrienden het meest hebben gevlogen. Vluchtgegevens deel je via Facebook, Twitter, e-mail of web.

De stempels die je in je paspoort krijgt doen wel een beetje denken aan het (inmiddels verdwenen) Gowalla. De stijl is anders (inktstempels in plaats van strak getekende badges), maar het enthousiasme is groter dan wanneer je de zoveelste Level 5 Barista-badge op Foursquare binnenhaalt. Bij Foursquare ga je niet zo vaak vergelijken met vrienden, bij Flying wel. Je vluchthistorie bekijk je in mooie visualisaties, zoals hieronder te zien is.

flying-1 flying-2

Flying is gratis, maar om vluchten te kunnen volgen moet je een in-app aankoop doen. Voor 5 vluchten betaal je €1,79 – minder dan een slechte kop koffie bij de gate. Je krijgt dan ook waarschuwingen bij wijzigingen van de gate, vertraging, annulering en ander onheil. Uit alles blijkt dat Flying een app is, die met veel plezier gemaakt wordt door een team dat echt iets moois wil neerzetten. Het blijkt uit het verzorgde uiterlijk van de app, maar ook uit alles eromheen.

Downloaden: Flying (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Hieronder zie je een uitlegvideo over Flying. Om het een Nederlands tintje te geven: in het filmpje zijn een paar beelden van Schiphol te zien.

Wie wil weten hoe de stempels in de Flying-app zijn gemaakt, kan deze video bekijken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 10:59
Categorie Reizen
Onderwerpen vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.