Flare maakt HDR-achtige video’s met je iPhone-camera

Flare is een nieuwe app waarbij je een HDR-achtig effect op je video's krijgt. De app voegt realtime filters toe zodat een verzadigd effect ontstaat.

flare iconFlare voor iPhone is een video-app waarmee je kunt filmen met een soort HDR-effect. HDR is een ‘trucje’ dat met de gewone camera van de iPhone 4 al mogelijk is. Daarbij worden lichte en donkere gedeeltes van de foto met elkaar gecompenseerd. In feite worden er twee foto’s gemaakt (de eerste onderbelicht en de tweede overbelicht), die vervolgens met elkaar worden gecombineerd. Daardoor ziet je foto er veel geslaagder uit. Flare probeert hetzelfde te doen, maar dan bij video.

Het is niet exact hetzelfde, maar het effect wordt wel realtime toegepast terwijl je aan het filmen bent. Flare past de filtereffecten meteen toe en dat is een ingewikkeld proces. Het is niet zo dat Flare met één camera twee video’s gelijktijdig opneemt en deze vervolgens realtime samenvoegt. Technisch zou dat ook onmogelijk zijn. Wel zorgt Flare voor extreme filtering, maakt de beelden scherp en verbetert het contrast.

flare iphone

Dat kan soms een wat onnatuurlijk resultaat geven, waardoor het beeld er té verzadigd uitziet. Daardoor zal niet iedereen enthousiast worden van de beelden. Je kunt met deze app filmen in een resolutie van 640 x 360 pixels bij 24 frames per seconde. Volledig HD-filmen is het dus niet en op de iPhone 3GS is de framerate nog iets lager, 16 fps. Voor €0,79 kun je het zelf proberen.

Downloaden: Flare (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2011, 21:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen hdr, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.