Evernote brengt totaal vernieuwde iOS-applicatie uit

Evernote voor de iPhone en iPad heeft de forse update 5.0 uitgebracht, die een totaal vernieuwd startscherm voor de app introduceert.

EvernoteEvernote heeft vandaag een grootschalige update uitgebracht voor de gelijknamige iOS-applicatie, die ondermeer een totaal vernieuwd startscherm introduceert. Eerder bleek al dat de update voor Evernote er aan zat te komen, toen de ontwikkelaar alvast een preview-filmpje vrijgaf. De vernieuwde app zou een stuk efficiënter zijn: zo zijn er nu bijvoorbeeld minder handelingen nodig om een notitie te maken.

Het is vooral het nieuwe startscherm dat in het oog springt. Daar tref je onder elkaar vier groene tabbladen die je uit kan trekken, met elk een ander overzicht onder zich. De onderste geeft meteen toegang tot de notities, een overzicht dat op zichzelf visueel amper is veranderd van de vorige versies. Met het tabblad erboven zie je notitieboeken onder elkaar, inclusief degene die je deelt met anderen. Tags leidt je naar de alfabetisch gerangschikte steekwoorden die je aan notities hebt gehecht en Plaatsen doe je hetzelfde op locatie.

Evernote 5 iPhone notitieoverzicht Evernote 5 nieuwe hoofdscherm

Met het grijze tabblad erboven heb je direct toegang tot de Premium-abonnementsfuncties en zie je duidelijker dan ooit wat die behelzen. Je kan elk tabblad met een veeg of een tik op de naambalk sluiten. In het hoofdscherm zie je daarboven snelknoppen om meteen een nieuwe notitie te schrijven, een fotonotitie te maken en de scannerfunctie te gebruiken.

Een van de doelen van het nieuwe Evernote is dat je sneller een nieuwe notitie kan maken, en dat is gelukt in versie 5.0. Je start de app op en kan door de snelknop in het menu meteen schrijven. De schrijfpagina heeft lichte elementen er omheen en maakt beter gebruik van de schermgrootte, waardoor je een groter en prettiger schrijfoppervlakte hebt. De uitgebreide tekstbewerkingsopties vind je nog steeds op de A-knop net boven het toetsenbord.

Evernote 5 nieuwe notebooks Evernote 5 notitie schrijven bewerkingsopties

Behalve een notitie is het ook eenvoudig een nieuw notitieblok te maken, met de Wijzig-knop onder het tabblad. Via dezelfde optie kan je ook een blok delen met andere gebruikers. Op dit punt heeft Evernote een grote sprong gemaakt: waar de functie eerst weggestopt was, is die nu prominent aanwezig en is het doel van de notitieblokken helder.

Ook op de iPad is Evernote onder handen genomen, maar die bevat volgens Evernote een stuk minder veranderingen. Zo is er ondersteuning voor de Notitieboekstapel toegevoegd en kun je een lijst met recent bekeken, bewerkte en aangemaakte notities bekijken. Ook daar is echter het hoofdscherm aangepast in de nieuwe interface.

Evernote heeft een flinke slag gemaakt met versie 5.0. De applicatie die in vorige versies uitgroeide van simpele notitie-app naar tekstverwerker met uitgebreide deelfuncties, is in één klap weer overzichtelijk geworden. 5.0 is precies de update die Evernote nodig had.

Downloaden: Evernote (gratis, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 16:15
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.