Casio-app PicapiCamera laat je berichten uitwisselen met lichtflitsen

Casio heeft de camera-app PicapiCamera uitgebracht, waarbij je berichten via lichtflitsen kunt uitwisselen. De vinding is een alternatief voor QR-codes, maar kan ook worden toegepast voor reclameborden en adressen uitwisselen.

casio picapicameraCamera- en printerfabrikant Casio heeft iets nieuws bedacht om berichten uit te wisselen: via lichtflitsen. De gratis iPhone-app is via de Amerikaanse App Store te installeren. In plaats van een draadloze dataverbinding gebruikt Casio de camera van de iPhone om de meerkleurige lichtpulsen uit te lezen. Dit werkt op een manier die vergelijkbaar is met morsecode.

Bij PicapiCamera moeten zowel zender als ontvanger de app installeren. De ene persoon genereert de boodschap en stuurt deze via lichtflitsen naar de andere persoon.

picapicamera Momenteel is het mogelijk om maar een kleine hoeveelheid data te versturen (een 8-bits woord), maar daar heeft Casio iets op gevonden: ID-nummer in combinatie met de GPS-locatie zorgt ervoor dat er extra content van een cloudserver opgehaald kan worden .

Met de app kun je een geheim berichtje naar anderen sturen, zonder dan anderen met het blote oog kunnen zien wat je zegt. Toch heeft Casio plannen om de berichten juist heel openbaar te maken: op reclameborden, als alternatief voor QR-codes. Het handige is dat je het ook op grotere afstand af te lezen is, wat bij een QR-code niet altijd makkelijk is. De ontvanger richt zijn iPhone op het flitslicht en krijgt de boodschap in de kleuren rood, groen en blauw binnen. Casio ziet ook mogelijkheden in het uitwisselen van adressen, waarbij er vijf ontvangers tegelijk kunnen zijn. Een toekomstplan is om digitaal signeren mogelijk te maken, zodat berichten alleen leesbaar zijn voor specifieke gebruikers.

Downloaden: PicapiCamera (alleen Amerikaanse App Store, gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 22:00
Categorie Diensten
Onderwerpen camera, casio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.