Rijksquiz: van welke Nederlandse schilder is dit schilderij?

Rijksquiz is een kleine en eenvoudige iPhone-app waarin je raad wie het getoonde Nederlandse schilderij uit het Rijksmuseum heeft geschilderd. Je kan je puntenaantal vergelijken met het gehaalde gemiddelde.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rijksquiz iPhone header raad de schilderLeuk dat het Rijksmuseum bewust haar virtuele deuren openzet voor handige programmeurs. De openheid leverde tot nu toe vooral apps over Rembrandt voor de iPad op, maar je kan er natuurlijk ook iets anders mee doen. Rijksquiz van ontwikkelaar Ronald Klip giet de kennis en database in een eenvoudige quizvorm. Je krijgt willekeurig tien schilderijen uit de grote collectie van het museum te zien en kiest er de juiste van de vier schilders bij.

Rijksquiz raad de schilderBijzonder mooi is de applicatie niet en ook worden je scores bijvoorbeeld niet online bijgehouden in Game Center. Je kan ze dus niet rechtstreeks tegenover die van vrienden zetten. Wel tegenover de gemiddelde score, die je aan het einde van de quiz te zien krijgt. Op dit moment bedraagt die 13,7 punten. Je krijgt elke quiz tien vragen. Je ontvangt twee punten per goed antwoord, maar dat aantal halveert als je een hint vraagt. De hint bestaat uit een jaartal van het schilderij en de herkomst ervan.

Nadat je de vragen van een quiz hebt beantwoord, kan je tien nieuwe vragen verwachten als je meteen een nieuwe quiz start. Je kan echter ook de werken bekijken. Je ziet ze dan in een overzicht van thumbnails. Druk op een schilderij en je ziet de titel, de maker, de datering, een beschrijving en de technische gegevens. Je kan op een maker drukken om er meer over te lezen in een pop-up die een website laadt. Behalve een quiz is Rijksquiz dus ook een behoorlijke gegevensschat. Het Rijksmuseum stopte eerder de Rijksmuseum Collectie in een app.

Downloaden: Rijksquiz (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 15:04
Categorie Amusement
Onderwerpen kunst, rijksmuseum, schilderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.