Calendars 5 voor iPhone en iPad: anderen voor afspraken uitnodigen

Het fraaie Calendars 5 voor iPhone en iPad laat je nu anderen voor afspraken uitnodigen. Alle uitnodigingen kun je accepteren of weigeren.

Calendars 5 Calendars 5 kreeg van ons een iCulture Award voor beste agenda-app van 2013, en dat is niet voor niets. De applicatie is een optelsom van goede eigenschappen. De agenda bevat een lijst-, dag-, maand- en weekweergave waarin je afspraken eenvoudig versleept en is ook een verdienstelijke todo-app. De troef is dat je afspraken en taken met alle informatie kan aanmaken in vloeiende zinnen. Nu is Calendars 5 geüpdatet met een nieuwe functie waarmee je anderen voor afspraken en evenementen kunt uitnodigen. Hiervoor hoef je bijvoorbeeld alleen in “Coffee with John” in te typen, waarna de app hem voor de koffie-afspraak uitnodigt. John kan vervolgens accepteren, weigeren of zeggen dat hij het nog niet weet.


Het populaire Calendars 5 is nog niet in het Nederlands beschikbaar, dus net als met Fantastical 2 zul je nog wel Engelse termen moeten gebruiken om afspraken in te voeren. Gelukkig werken tijdstippen in de zin wel.

Alle uitnodigingen vind je voortaan in je Notification Center, een nieuw onderdeel waar je afspraken met anderen in kunt beheren. Naast de nieuwe mogelijkheid om mensen uit te nodigen kunnen gebruikers voortaan ook *.ics-bestanden die als bijlages in emails staan naar afspraken in hun agenda omzetten. Al met al zeer handige extra functies, die volgens ontwikkelaar Readdle samen de grootste update vormen sinds de app verscheen. De Oekraïense CEO van Readdle kondigde de update vanmiddag op Twitter aan, maar zei er meteen bij dat hij met zijn hoofd vooral bij de betogingen in Kiev zat, waar vandaag meerdere doden vielen.

notification centeroverzicht

Calendars 5 bestaat nog maar een half jaar, maar ontving meteen veel lof na het verschijnen. De overzichtelijke applicatie synchroniseert met je iOS Agenda, Herinneringen, en Google Calendar. Je kunt afspraken in ‘gewonemensentaal’ invoeren. Daarnaast heeft Calendars 5 een takenmanager voor het organiseren en opvolgen van todo’s, en een overzichtelijk dag-, week- en maandoverzicht. De app is zowel on- als offline te gebruiken. In alle overzichten zijn de activiteiten duidelijk op kleur geselecteerd. Met Calendars 5 wil Readdle ook ‘zware’ gebruikers bedienen. Daarom kan je ingewikkelde opdrachten invoeren, zoals “Doe dit op werkdagen in de eerste en derde week van iedere vijfde maand van het jaar.” Sinds de vorige update kun je afspraken ook verslepen naar een ander moment in de week of maand.

Downloaden: Calendars 5 (€5,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.