Bowtie: bedien je iPhone-muziek vanaf je desktop

Bowtie is het omgekeerde van Remote: hiermee bedien je vanaf de desktop de muziek die via je iPhone wordt afgespeeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bowtieApple brengt al sinds jaar en dag een Remote-applicatie via de App Store uit. Waarom dan nog een alternatieve iPhone-applicatie om het afspelen van muziek te regelen? Simpel: Bowtie’s insteek is anders dan Remote. De software bestond al langer op de Mac, waarbij je Bowtie kunt gebruiken om iTunes te bedienen met zelf te kiezen snelkoppelingen. Als je iTunes in minimaliseert kun je op die manier toch zien welke nummers er spelen en je kunt met thema’s de applicatie een zelfgekozen uiterlijk geven. Ook kun je vanuit Bowtie automatisch nummers naar Last.fm sturen.

Dat is handig, want iTunes bevat uit zichzelf geen koppeling met Last.fm. De nieuwe iPhone-applicatie is geschikt voor Windows en Mac en helpt je om Bowtie ook vanaf de zitbank te gebruiken.

De oplossing van Bowtie werkt totaal anders dan Remote. Het grote verschil is dat je bij Remote via je iPhone het afspelen van muziek op de computer bedient. Bij Bowtie is het precies andersom: je zet je iPhone in een speakerdock of sluit deze aan op de hifi-installatie. Wil je nu van nummer wisselen, dan kun je dat via de computer doen, zonder naar de speaker te hoeven lopen. Bij Bowtie bepaal je dus op de desktop wat je er op de iPhone wordt afgespeeld.

Bowtie kost €0,79 in de App Store en zal binnenkort ook geschikt zijn voor de iPad. De desktopapplicaties zijn gratis te downloaden.

Downloaden: Bowtie (€0,79)

bowtie screens

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2010, 12:00
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.