Belgische treinplanner iRail voor iPhone is terug

iRail is terug online. De ontwikkelaar heeft besloten de iPhone-treinplanner iRail na raadpleging van een advocaat weer online te zetten.

irailDe ontwikkelaar van de Belgische iPhone-treinsite iRail heeft besloten om de mobiele treinplanner weer terug online te zetten. Hij deed dit na het raadplegen van zijn advocaat en na een aanmoediging van demissionair minister Vincent Van Quickenborne, die hem belooft te zullen verdedigen. De Belgische spoorwegen (NMBS/SNCB) sommeerde de ontwikkelaar eerder om de voor iPhone geoptimaliseerde website offline te halen, aangezien het volgens hen niet was toegestaan om gegevens uit het spoorboekje te publiceren. NMBS/SNCB levert ook geen publieke API, waardoor ontwikkelaars net als bij de Nederlandse NS zijn aangewezen op ‘scraping’.


Ontwikkelaar @Tuinslak heeft nog een paar wijzigingen aangebracht om de treinsite correct te laten werken met de nieuwe planner van de NMBS/SNCB. Ook zal hij doorgaan met het verder optimaliseren van de app. In de App Store staat ook een applicatie iRail, maar die heeft niets te maken met deze Belgische treinplanner.

iRail is te raadplegen via irail.be

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.