Weerbericht-app krijgt update met meldingssysteem KNMI

De succesvolle iPhone-applicatie is geüpdatet en brengt project Damage van KNMI in beeld. Daarmee kunnen gebruikers van de app doorgeven wat het huidige weer oplevert qua gevaarlijke situaties op de weg.

Weerbericht meldingen header iPhone iPod touchEr is veel te doen om de laatste updates van de iPhone-applicatie Weerbericht. Die kreeg sinds versie 3.0 een complete restyling en kon daarna rekenen op veel kritiek van de gebruikers. De update 3.1 verandert niets aan het geringe contrast tussen de tekst en de achtergrondkleur. Wel introduceert de niet-officiële app een nieuw meldingensysteem waarmee het KNMI in kaart wil brengen waar het weer schade berokkent in Nederland.

Het project van het KNMI heeft de naam Damage meegekregen en is deze maand van start gegaan. Het instituut wil ermee inzichtelijk maken wat de relatie is tussen het weer en de gevolgen ervan in de praktijk. Daarom krijgen gebruikers van Weerbericht nu een pushmelding als er een weeralarm is. Weerbericht meldingen in kaartDaarna word je verzocht om door te geven of je er hinder van ondervindt. Je selecteert een van de 10 weerfenomenen, geeft een tijdstip en een locatie door en kan er een opmerking aan toevoegen. Optioneel kan je een foto meesturen.

En meldingen doorgeven, dat wordt gedaan. Het regent rode, oranje en gele pinnetjes op de kaart van Nederland. Hoe roder, hoe actueler de melding is. Als je op een pin tikt, zie je van welk weerfenomeen sprake is – in dit geval gladheid en sneeuwval – en als je er nog eens op tikt, zie je de details die je zelf ook dient in te voeren als je een melding doorgeeft. Zo kan je op de kaart zien waar de wegen glad zijn, wat handig is als je de auto nog moet instappen.

Sinds update 3.0 legt de applicatie van P-Edge Media nadruk op weerwaarschuwingen en dat is in versie 3.1 niet veranderd. Weerbericht zicht in beeldIn het tablad waarschuwingen zie je aan de kleur hoe ernstig het gesteld is met het weer in een provincie, waarbij rood nu de mate van ernstigheid aangeeft. Je krijgt meer informatie als je op een provincie drukt. In het geval van de huidige sneeuwval, zie je hoeveel sneeuw er wordt verwacht in de aankomende uren.

Wie de pre-3.0 versies van Weerbericht niet heeft meegekregen, zal zich geen buil vallen aan de aankoop van de applicatie. Gebruikers klagen vooral over de leesbaarheid van de donkerblauwe letters op de lichtblauwe achtergrond. Anderszins haal je er voor 79 eurocent een mooi vormgegeven, overzichtelijke weer-app mee binnen. Naast de meldingen en waarschuwingen, zijn er drie tabbladen: het actuele weer, de voorspelling voor de aankomende week en een neerslagradar. De laatste kijkt helaas niet vooruit, maar laat alleen de neerslag van het afgelopen uur zien.

Downloaden: Weerbericht (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 16:04
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, knmi, weerbericht, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.