Angry Birds een half miljard keer gedownload

Angry Birds is vanaf vandaag 500 miljoen keer gedownload, aldus spelontwikkelaar Rovio. Om dit feit te vieren onthult Rovio wat voor mijlpalen spelers gezamenlijk bereikten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds 500 miljoenDe bekende game Angry Birds heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt. In de afgelopen twee jaar is het spel in totaal 500 miljoen keer gedownload. Deze half miljard aan downloads staat garant aan in totaal 200.000 jaar aan speeltijd en 400 miljard gelanceerde vogels. Angry Birds kwam naast de iPhone ook uit voor Android en een tigtal andere platformen.


In onderstaande trailer viert ontwikkelaar Rovio het feit en leggen ze uit wat spelers gezamenlijk bereikt hebben in de afgelopen twee jaar. Ze noemen het volgende:

  • #1 in 79 landen
  • 266 miljard gespeelde levels
  • 400 miljard afgeschoten vogels
  • 44 miljard verzamelde sterren
  • 200.000 jaar aan totale speeltijd
  • 300 miljoen minuten per dag aan speeltijd

Vooral de afgelopen maanden stegen de downloadcijfers enorm: wellicht is dit te danken aan het feit dat de game gratis op sommige plaatsen te spelen is, zoals in Google Chrome. Ook zou de uitkomst van Angry Birds Rio een rol kunnen spelen.

Angry Birds

Angry Birds lanceerde in 2009 voor de iPhone. Toen het spel een succes werd bracht ontwikkelaar Rovio de titel ook uit op onder andere Android, Windows Phone 7, Mac OSX, Windows en Google Chrome. Het spel is inmiddels een fenomeen, met zijn eigen merchandise en animatieserie.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.