Alleen Waze profiteert van Apple kaartenprobleem

Apple's Kaarten-app leverde klachten op, waarna Apple alternatieve apps voorstelde. Maar alleen Waze blijkt daarvan te profiteren, niet Bing, Mapquest of één van de andere.

waze icoonApple CEO Tim Cook bood in september in het openbaar excuses aan voor de slechte kwaliteit van Apple Maps. Apple gaf gebruikers vervolgens suggesties voor andere kaartenapps die wellicht beter zouden bevallen. Waze, Navigon, Sygic en CoPilot waren een aantal apps die Apple als alternatief aanbood. Maar het heeft nauwelijks effect gehad op het gebruik van deze apps. Alleen Waze wist te profiteren, zo blijkt uit cijfers van Onavo.

Onavo is een app die dataverkeer compacter maakt, waardoor je minder snel tegen de limiet van je provider aanloopt. Onavo ontdekte dat Waze z’n marktaandeel in de VS heeft verhoogd van 7 naar 10%. Omdat Onavo geen appontwikkelaars als klant heeft, kunnen ze vrijer communiceren over de downloadcijfers van individuele app dan analysebedrijven die hun cijfers aan ontwikkelaars verkopen. Na de release van iOS 6 keek Onavo naar het appgebruik van 100.000 Amerikaanse iPhone-gebruikers. Vlak na de excuses van Tim Cook was een piek van 60% groei te zien bij apps als Microsoft Bing, MapQuest en Waze. Alleen bij Waze was daarna nog een groei in marktaandeel te zien. Zelf wil Waze niets zeggen over het toegenomen aantal gebruikers. Dat Waze sneller groeit dan de andere genoemde alternatieven is misschien ook niet zo raar: het is een van de weinige gratis apps in het lijstje dat Apple voorstelt. Ook CoPilot is overigens gratis.

Downloaden: Waze (gratis)
Apple’s kaartsuggesties: Kaarten voor je iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2012, 9:45
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, waze, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.