AirCassette: iPhone als cassetteband gebruiken met tijdelijk gratis app

De iPhone-app AirCassette is tijdelijk gratis in de App Store verkrijgbaar. AirCassette is een muziekspeler voor je iPhone, die zich vermomt als een ouderwetse afspelende cassetteband.

AirCassetteDe iPhone-app AirCassette is tijdelijk gratis te downloaden in de App Store. AirCassette laat je naar alle muziek luisteren op je iPhone, maar ziet er uit als een ouderwets cassettebandje. Door de tape voor- of achteruit te spoelen kun je tussen verschillende tracks op een album wisselen.

Wanneer je een nummer in AirCassette afspeelt zie je het cassettebandje bewegen. Door op het linkerwiel te tappen ga je naar een vorig nummer en wordt de tape teruggespoeld op de band. Een tap op het rechterwiel laat je juist naar een volgend nummer gaan. Een tap op het midden van de tape pauzeert het nummer waar je naar luistert, waarna je verder kunt luisteren met een tweede tap. Bovenop de tape staat de naam van het nummer en de artiest geschreven.

AirCassette albumsEen swipe op het scherm naar rechts laat je het uiterlijk van de cassetteband kiezen. Hierbij kan gekozen worden uit 15 verschillende skins. Swipe je naar links, dan kun je uit je muziekbibliotheek een nieuw album kiezen om naar te luisteren.

AirCassette is niet de enige app die je in cassettevorm naar muziek op je iPhone laat luisteren. In mei was de iPhone-app DeliTape nog tijdelijk gratis, waarmee je ongeveer hetzelfde kan. Deze app bevat maar acht verschillende soorten cassettebandjes, iets meer dan de helft van wat je in AirCassette vindt.

Naast zijn bijzondere uiterlijk bevat AirCassette vooral de functies van een standaard muziek-app. Wel is het mogelijk om nummers in een wachtrij te zetten, zodat je een snelle afspeellijst in elkaar kunt zetten. Door bij de instellingen van de app Last.fm in te schakelen kun je nummers ook scrobbelen. Let wel op: nummers die nog vanuit iTunes Match gedownload moeten worden, kunnen niet door de app worden afgespeeld.

Downloaden: AirCassette (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2012, 15:17
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.