CamFind: iOS-app belooft accurater alternatief op Google Goggles

De nog niet uitgebrachte iOS-app CamFind wil het mogelijk maken om te zoeken op Google naar echte objecten. CamFind moet veel accurater zijn dan Google Goggles.

CamFind teaseDe nog niet uitgebrachte iOS-app CamFind zal het mogelijk maken om te zoeken op het internet op basis van objecten in de echte wereld. Richt je de iPhone-camera op een filmposter en de app herkent waar deze precies van is. Vervolgens wordt er via Google gezocht naar informatie over deze film. Google’s iOS-app Google Search heeft al enige tijd een soortgelijke functie, maar CamFind belooft vele malen accurater te zijn. De ontwikkelaar stelt dat Google’s Goggles-functie slechts twintig procent van de tijd accuraat is, terwijl hun app 85 procent van de tijd het juiste onderwerp identificeert.


CamFind kan koopbare objecten, filmposters en locaties herkennen. Ook zal de app een vertaalfunctie, een barcodescanner en de mogelijkheid om naar gescande tekst te zoeken krijgen. De app krijgt ook een Premier-optie, die het mogelijk zal maken om naar gespecialiseerde onderwerpen te zoeken via wat de camera ziet. De app zal in eerste instantie alleen een mode-optie krijgen, waarmee je kleding kunt scannen. Vermoedelijk zullen deze extra opties tegen betaling worden aangeboden. De app zelf zal namelijk gratis in de App Store verschijnen.

De makers van CamFind hopen de app eind mei in de App Store uit te brengen, maar ze moeten dan wel 60.000 dollar op Kickstarter inzamelen om de ontwikkelkosten te dekken. Geïnteresseerden kunnen geld aan het project doneren om gratis toegang te krijgen tot de betaalde functies zodra de app beschikbaar is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2013 om 16:55
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.