TweetMag voor iPad maakt van Twitter een magazine

TweetMag is een nieuw social magazine voor de iPad dat zich focust op de content (audio, video, afbeeldingen, artikelen) achter de tweets in je timeline, hashtags, lijsten of andere gebruikers. Het stelt al deze content samen in een mooi magazineformaat.

TweetMagAfgelopen nacht is het nieuwe social magazine TweetMag in de App Store verschenen. In tegenstelling tot het social magazine Flipboard, dat gisteren nog een belangrijke update kreeg, richt TweetMag zich maar op één sociaal netwerk: Twitter. Het transformeert je Twitter-timeline (wie je volgt) in mooie magazines die bestaan uit artikelen en media (afbeeldingen, audio en video) waarover mensen het meest op Twitter praten (tweeten). De app beperkt zich echter niet tot de mensen die je zelf volgt, maar kan ook magazines samenstellen op basis van wie andere mensen volgen, hashtags, lijsten en gebruikers, zoals ons eigen Twitter-account @iPadNL. Daarnaast bevat TweetMag vooraf samengestelde magazines in verschillende categorieën zoals gaming of technologie.

Net als een gewone Twitter-client kun je ook zoeken naar interessante onderwerpen of onderwerpen waar veel over gesproken wordt, ook wel trending topics genoemd. Hiermee krijg je een overzicht van alle interessante tweets over dat specifieke onderwerp. Artikelen kunnen weergegeven worden in een eenvoudige weergave of als volledige webpagina. Ook kun je interessante content weer verder tweeten (retweeten), e-mailen of toevoegen aan Instapaper om later terug te lezen. Alle samengestelde magazines kunnen opgeslagen worden in een rack. Deze wordt weergegeven door op de knop links bovenin te tappen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Downloaden: TweetMag (€3,99)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.