Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer.

Bij apps voor automobilisten denk je misschien meteen aan navigatie-apps en -software. Die apps worden echter steeds meer verdrongen door Apple Kaarten en Google Maps, omdat mensen ze vaak standaard al op hun smartphone hebben staan. Maar met alleen de route ben je er nog niet: je wilt ook weten waar de files staan, waar je het goedkoopst kunt tanken en waar de dichtstbijzijnde parkeerplek bij je bestemming is. En als het even kan wil je dan ook nog wat korting krijgen via een app en meteen afrekenen. Met de ANWB Onderweg-app kan dat.

Wil je meer weten over de mensen die de ANWB Onderweg-app maken? Bekijk dan onze video, waarin we een aantal makers interviewen!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Files vermijden
Wil je files vermijden, dan kun je dat al vooraf doen. Nog voordat je in de auto stapt krijg je een alert, zodat je weet of je beter iets vroeger van huis kan gaan of een andere route sneller is. Je ziet ook wat de reden van de vertraging is, zodat je op basis van je eigen ervaringen een beslissing kunt nemen. Zeker als je een bepaald traject dagelijks rijdt tijdens woon-werkverkeer weet je vaak zelf al hoe snel de file weer oplost. En je wilt het liefst ook zelf besluiten welke alternatieve route je neemt. Misschien vind je de alternatieve route die je navigatiesysteem voor je bepaalt helemaal niet prettig omdat er veel drempels zijn en jij al lang weet dat die route helemaal niet sneller is.

Navigatiesystemen geven vaak wel een alternatief, maar dat is lang niet altijd de meest veilige en meest comfortabele route. Je komt langs binnendoor-weggetjes die niet zijn berekend op woonwerk-verkeer of er staan veel stoplichten waardoor het alsnog niet prettig rijdt. Daar komt nog bij dat navigatie-apps geen rekening houden met jouw favoriete omrij-route. In de ANWB Onderweg app kun je die favoriete omrij-route met via-punten exact aangeven, zodat je per dag kunt bepalen wat de beste keuze is. Je krijgt namelijk ook meteen de vertragingstijd voor jouw ingevoerde route te zien.

Bekijk ook

Lange files in winterperiode verwacht 🚙🚗🚙

Er zijn van die dagen waarop tijdens de avondspits alles tegenzit: het is eerder donker dan je gewend bent, mensen zijn chagrijnig omdat vakantie voorbij is en iedereen heeft haast om naar huis te komen. Vooral op dinsdag kun je plotseling worden overvallen door de file, met als gevolg dat je veel langer dan gebruikelijk onderweg bent. Hoe weet je zeker waar de files staan en hoe je ze kunt vermijden? Met de ANWB Onderweg-app! Daarmee kun je een file alert instellen, zodat je meteen weet wat de slimste route is. Nog voordat je in de auto stapt.

Tanken
Als je onderweg ergens moet tanken, heb je vaak geen idee waar je moet zijn. Je gaat naar het eerste tankstation langs de snelweg, maar dat hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Even van de snelweg af ben je misschien euro’s goedkoper uit of is er een plek waar je ANWB Ledenvoordeel krijgt. In de ANWB Onderweg-app zie je met een druk op de knop welke tankstations in de buurt zijn. Bolletjes in de kleuren rood, oranje en groen geven aan wat het prijspeil van deze tankstations is. De goedkoopste zijn in groen aangegeven, de tankstations met ANWB Ledenvoordeel zijn te herkennen aan het blauwe balkje. Of je nu in Amsterdam of op de Veluwe moet zijn: er is altijd wel een goedkoop tankstation te vinden. Je kunt meteen naartoe navigeren met je favoriete navigatie-app.

Bekijk ook

Zo tank jij goedkoper met een app!

De benzineprijs heeft het hoogste punt in vijf jaar bereikt. Voor jou als automobilist is het een flinke kostenpost, want op jaarbasis ben je al snel 200 euro duurder uit dan voorheen. Even omrijden kan daarom de moeite lonen, maar dan moet je wel weten waar de goedkope adresjes zijn. Gelukkig is er een app waarmee je in een oogopslag kunt zien waar je het beste terecht kunt: de ANWB Onderweg-app!

Parkeren
Ook met parkeren valt heel wat geld te besparen, als je maar goed geïnformeerd bent. Je ziet in de ANWB Onderweg-app meteen de parkeerzones en je parkeeropties in de buurt. Dat kan een parkeergarage zijn, maar ook een P+R-locatie waar je voor een gering bedrag de hele dag je auto kunt stallen. Zo zijn er geen verrassingen over de prijs. Vooal parkeren in de stad kan stress opleveren door de hoge tarieven, blauwe zones en parkeerverboden. Ook hier zie je met kleurcodes (rood, oranje, geel, groen) waar de goedkopere zones zijn. Soms kun je ook nog zien of er plaats is in parkeergarages. Afrekenen doe je trouwens ook in de app, dankzij een samenwerking met YellowBrick en ANWB-leden krijgen daarbij een mooie korting als ze via de ANWB een login aanvragen.

Bekijk ook

Slim parkeren met ANWB Onderweg: goedkoper en minder stress #adv

Word jij al moedeloos bij de gedachte als je een keer in een grote stad zoals Amsterdam moet parkeren? Door de ANWB Onderweg-app te gebruiken kun je zonder stress naar de goedkoopste parkeerplaats of parkeergarage rijden en zijn er geen verrassingen over de prijs. Graag vertellen we je waarom de ANWB Onderweg-app niet zomaar een parkeerapp is.

Vergelijk je parkeerapp
Wist je dat er grote verschillen zijn tussen de parkeerapps van de diverse aanbieders? ANWB Parkeren heeft maar liefst drie verschillende opties, waardoor jij goedkoper uit kan zijn op basis van jouw persoonlijke parkeergedrag. Parkeer je vaak kort? Dan is ANWB Kort Parkeren de beste oplossing. Voor wie regelmatig parkeert in betaalde zones is er ook een oplossing. Vergelijk de tarieven eens met de aanbieder van je huidige parkeerapp en je komt er wellicht achter dat ANWB toch beter bij je past.

Bekijk ook

Tip! Vergelijk ANWB Parkeren met je huidige parkeeraanbieder en kijk wat jij kan besparen

Als je regelmatig op plekken komt waar betaald parkeren geldt, is de kans groot dat je al bent overgestapt naar mobiel parkeren. Dat biedt namelijk meer gemak dan een kaartje trekken. Er zijn in Nederland heel wat aanbieders van parkeerdiensten en -apps. Welke voor jou het meest gunstig is, is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk in welke steden je wilt parkeren (niet alle aanbieders werken in alle steden), hoe vaak je er gebruik van maakt en of je de voorkeur hebt voor bepaalde parkeerplekken (zoals Q-Park-garages).
❥ Dit artikel wordt je aangeboden door ANWB Onderweg. Lees onze disclaimer.