Zoomboard: mogelijk toetsenbord voor de iWatch

De Zoomboard is een toetsenbord speciaal ontworpen voor kleine touchscreen. Hij zou daarom prima gebruikt kunnen worden op de iWatch.

ZoomboardDe iWatch blijft het geruchtencircuit domineren, maar één ding weten we nog helemaal niet: hoe moeten we dit Apple-horloge straks precies bedienen? Chris Harrison, een onderzoeker aan de Carnegie Mellon universiteit in de Verenigde Staten, heeft al een aardig idee waar Apple wellicht gebruik van kan maken. In een video laat hij de Zoomboard zien, een touchscreen-toetsenbord dat op een smartwatch zoals de iWatch bediend kan worden.

Wil je een letter op Harrison’s smartwatch-toetsenbord indrukken, dan druk je eerst op het deel van het toetsenbord waar deze letter staat. Het keyboard wordt vervolgens ingezoomd, zodat je de knop goed kan indrukken die je precies op het oog had. Het zoomtoetsenbord kan zelfs bestaan uit drie inzoomlevels, waardoor letters op een nog kleiner touchscreen apart van elkaar ingetoetst kunnen worden. Hele teksten zien we onszelf niet met de zoomfunctie typen, maar de methode zal wel van pas komen als je enkel simpele termen wil invullen.

De Zoomboard lijkt een goede manier om een touchscreen-toetsenbord te bedienen, maar we moeten nog zien of Apple überhaupt een virtueel keyboard in de iWatch zal stoppen. Smartwatches zoals de Pebble en Cookoo Watch vereisen niet zulke geavanceerde methoden, omdat ze enkel een hulpmiddel voor je iPhone zijn. Moet je iets voor je smartwatch getikt hebben, dan zou dit ook gewoon vanuit een bijbehorende iPhone-app kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 14:56
Categorie iOS
Onderwerp zoom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.