‘iPhone 5S vanaf 20 juni in Japan te reserveren’

De iPhone 5S kan vanaf 20 juni al worden besteld bij de Japanse provider KDDI. Kans bestaat dat zij meer weten, maar wij vermoeden het tegendeel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5S documenten KDDIDe iPhone 5S is nog niet door Apple onthuld, maar dat houdt de Japanse telecomprovider KDDI niet tegen bij het maken van pre-orderplannen. Uit gelekte documenten blijkt namelijk dat de iPhone 5S vanaf 20 juni bij deze provider besteld kan worden, waarna hij in juli aan kopers wordt geleverd. Er bestaat een kans dat de provider meer weet dan wij, maar het is ook heel goed mogelijk dat KDDI zich baseert op eigen onderbuikgevoelens: veel vingers wijzen er immers op dat de iPhone 5S pas later dit jaar op de markt komt.

KDDI lijkt er op te rekenen dat de iPhone 5S ongeveer een week na WWDC gereserveerd kan worden, waar hij naar verwachting zal worden aangekondigd. Hoewel de tijd tussen aankondiging en reservering vaak ongeveer even lang is, zou dit betekenen dat de iPhone 5S niet met iOS 7 verscheept zal worden – of dat er zeer kort de tijd zal zijn voor een openbare bètatest van iOS 7. Apple maakte immers eerder al bekend dat de nieuwe versie van iOS ook op WWDC wordt onthuld. Voorgaande iOS-versies kregen eerst testversies die maandenlang onder handen werden genomen.

We zien providers vaker inspelen op wat Apple wellicht gaat doen. Vorig jaar kon je bijvoorbeeld de iPhone 5 in Nederland reserveren, voordat hij door Apple was aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 19:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.