WWDC 2013: zijn onze verwachtingen waargemaakt?

Apple kondigde vandaag een hele reeks nieuwe producten aan, maar was dit in lijn met de wensen van bezoekers op iCulture?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2013 logoDoor Apple’s presentatie op WWDC weten we weten wat we op korte termijn allemaal van Apple mogen verwachten. Tussen de aangekondigde producten zaten onder andere een totaal vernieuwd iOS 7, nieuwe Macs (waaronder een Mac Pro), OS X 10.9 Mavericks en iTunes Radio. Apple heeft echter de nodige producten niet aangekondigd. De bezoekers van iCulture lieten eerder weten de nodige wensen te hebben. Welke verwachtingen maakte Apple wel en niet waar?

De onthulling van iOS 7 stond bovenaan de verlanglijst van iCulture-lezers, maar de meest gewilde toevoeging aan deze nieuwe iOS-versie kwam niet voorbij: een Nederlandse versie van Siri. Dat terwijl we wel de nodige nieuwe functies voor Siri zagen, waaronder meer natuurlijke stemmen.

Hoewel we er eigenlijk al van uitgingen dat er geen nieuwe iPhones en iPads zouden worden aangekondigd, hoopten veel iCulture-bezoekers daar wel op. Maar, zoals helaas al verwacht, zagen we geen iDevices de revu passeren. Ook niet aangekondigd is de iWatch, een Apple-horloge dat in het geruchtencircuit al een tijdje voorbijkomt (maar volgens de laatste berichten in 2014 pas verschijnt). De onthulling van OS X 10.9 Mavericks stond wel in de top 5 meest gewilde aankondigingen van iCulture-lezers, maar de Apple TV werd niet zoals gehoopt opengesteld voor app-ontwikkelaars. In totaal werden twee van de vijf meest gewilde aankondigingen waargemaakt.

PollMaar liefst vier van de vijf wensen voor iOS 7 uit de top 5 van iCulture-lezers kwamen tijdens de WWDC-presentatie aan bod: Apple kwam inderdaad met een compleet nieuw uiterlijk en toont voortaan meer informatie in het Berichtencentrum en ontgrendelscherm van je iDevice. Multitasking is flink door Apple verbeterd. Uit onze totaallijst van iOS 7-wensen kwam nog veel voorbij, waaronder fotofilters voor de Camera-app en een totale metamorfose voor alle apps van Apple. Dat betekent alleen niet dat iedereen met iOS 7 op de verlanglijst tevreden zal zijn: voor de nieuwe iOS-versie is minstens een iPhone 4 nodig, waardoor iphone 3GS-bezitters buiten de boot vallen. Voor functies zoals AirDrop is zelfs een iPhone 5 vereist.

Je eigen mening kun je kwijt in de poll bij Wat vinden iCulture-lezers en Twitteraars van iOS 7?.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2013, 17:06
Categorie Achtergrond
Onderwerp wwdc 2013

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.