WWDC 2013: 5 hints die je uit de uitnodiging zou kunnen aflezen

Er zijn nogal wat theorieën over wat de uitnodiging voor WWDC 2013 allemaal verklapt. Wij hebben vijf mogelijkheden op een rij gezet wat je uit het logo zou kunnen afleiden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2013 logoApple maakte gisteren bekend dat WWDC 2013 van 10 tot 14 juni zal plaatsvinden. Deze aankondiging ging gepaard met de gebruikelijke uitnodiging van Apple: een simpele afbeelding die naar alle waarschijnlijkheid hints bevat naar wat er zoal tijdens de openingskeynote zal worden aangekondigd. Online gonst het inmiddels van de theorieën over wat er allemaal uit de uitnodiging gehaald kan worden. We vroegen lezers van iPhoneclub om ideeën hoe je de uitnodiging kunt interpreteren. De meest gehoorde mogelijkheden hebben we hieronder op een rij gezet.

Apple’s uitnodiging dit jaar lijkt qua ontwerp flink af te wijken van voorgaande versies: er is gekozen voor een plat ontwerp, een smal lettertype en Apple’s logo is niet in de afbeelding terug te zien. Dat was twee jaar geleden wel anders, toen we variaties op het bedrijfslogo te zien kregen. MMXIII staat voor 2013, maar het gebruik van Romeinse cijfers is nogal ongebruikelijk. Wil Apple daarmee iets zeggen? We lopen de mogelijkheden eens langs.

1. iWatch

iWatch conceptMisschien wel de meest gehoorde theorieën over het nieuwe WWDC-logo gaan over de iWatch. Het vierkant met de afgeronde hoeken dat in de uitnodiging centraal staat, zou namelijk prima de vorm kunnen zijn van de voorkant van dit vermeende Apple-horloge. De Romeinse cijfers die Apple gebruikt voor het jaartal ‘2013’ gooien olie op het vuur: vandaag de dag zien we Romeinse cijfers immers alleen nog op klokken en horloges.

2. Meerdere kleuren

iPhone 5S kleurenHet afgeronde vierkant op de uitnodiging wordt omhuld door meerdere kleuren, die af en toe elkaar aanraken om weer een andere kleur te vormen. Geruchten wijzen al een tijdje op een iPhone 5S die in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn, dus er werd online al snel geconcludeerd dat deze kleuren hier op slaan. Dan moet de iPhone 5S uiteraard wel worden besproken: kans bestaat immers dat de iPhone 5S pas in augustus of september wordt verkocht. De kleuren kunnen uiteraard ook voor een ander product bedoeld zijn. Zal de iWatch wellicht in meerdere kleurtjes worden verkocht?

3. Nieuw ontwerp iOS 7

flat design iphone iconsWe zeiden het eerder al: het ontwerp van de WWDC-uitnodiging verschilt fors van eerdere Apple-uitnodigingen en -ontwerpen. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met het vertrek van Scott Forstall, waardoor Jonathan Ive voortaan aan het roer van iOS-ontwerp staat. We zouden in dit logo wel eens de eerste tekenen van een vernieuwd iOS-ontwerp kunnen zien. Gezien het simpele gebruik van kleuren, zou dit op een plat ontwerp in iOS kunnen wijzen.

4. Stacks in iOS

stacks iphoneDe vorm van de uitnodiging doet denken aan een app-icoon, wat zou kunnen betekenen dat de kleuren erachter weer andere iconen zijn. Dat doet verdacht veel denken aan een functie die we eerder in OS X zagen: Stacks. In de dock van OS X kun je een map plaatsen, die als een stapel iconen wordt gepresenteerd. Door er op te drukken krijg je te zien wat er allemaal in zit. Op OS X worden stacks onder andere gebruikt om de downloadmap te tonen, waardoor je snel toegang hebt tot je laatst gedownloade bestanden. In Safari voor iOS zit echter nog geen speciale downloadfunctie. Is Apple van plan om in iOS 7 eindelijk een manier te bieden om downloads te beheren? We zagen het idee al eens in een concept voorbijkomen (vanaf 2:12).

5. Apple TV

Apple TVJe kunt in de vorm van de uitnodiging een iWatch of een app-icoon zien, maar er is nog een Apple-product dat exact deze vorm heeft: de Apple TV. Wellicht staat er een vernieuwde versie van de Apple TV op de agenda, of krijgen we eindelijk meer te horen over de iTV. Dat laatste zou nogal een verrassing zijn, omdat het er juist op leek dat de Apple-televisie pas veel later op de markt kwam.

Hoewel sommige van de hierboven genoemde theorieën aardig wat basis hebben, blijft het nog koffiedik kijken. Er bestaat altijd een kans dat we teveel uit één afbeelding proberen af te leiden en dat Apple eigenlijk totaal andere plannen heeft. Dat haalt niet weg dat eerdere Apple-uitnodigingen wel verklapten wat er werd besproken: zo wees de uitnodiging voor een iPad-evenement in 2012 er al op dat de iPad 3 een retinascherm kreeg. Theorieën die we niet hebben genoemd? Deel ze vooral in de reacties onder dit artikel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2013, 16:00
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.