Universele telefoonlader al in 2012, zegt GSM Association

De GSMA, de brancheorganisatie voor GSM-fabrikanten, wil in 2012 een standaard hebben voor telefoon-oplaadstekkers. De keuze is gevallen op micro-usb.

universele oplader mobiele telefoonsEr is de afgelopen dagen veel te doen geweest over een universele telefoonlader waarmee je alle mobiele telefoons kunt opladen. Handig, maar hebben ze in Europa niet nijpender problemen op te lossen, zou je denken. Toch ziet de GSM Association wel iets in het plan: het mobiele samenwerkingsverband gaat samen met 17 partnerbedrijven werken aan een oplossing. In 2012 moet er overeenstemming zijn over een universeel formaat. De keuze is gevallen op de micro-usb-connector, die net iets kleiner is dan de huidige veelgebruikte mini-usb-connector.

Toch is micro-usb geen harde eis voor fabrikanten: de GSMA zegt dat de meerderheid van de nieuwe telefoons de nieuwe adapter moeten hebben. Of vager uitgedrukt: ze moeten voorzien zijn van de “universal charging solution” (UCS). Nokia, Motorola, LG, Samsung en Sony Ericsson zijn lid van de GSMA. Amerikaanse toestelfabrikanten die veel meer van de verkoop in eigen land afhankelijk zijn, zullen wellicht wat meer moeite hebben om aan de regel te voldoen. Apple is trouwens ook geen lid van de GSMA.

Via: BBC News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2009, 8:00
Categorie iDevices
Onderwerpen adapter, micro-usb, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.