‘Apple’s nieuwe iPhone leidt tot tekort aan NAND-geheugen’

Twee analisten concluderen dat Apple met nieuwe iPhones bezig is: de ene op basis van de vraag naar NAND-geheugen, de andere op basis van opmerkingen van Apple's COO en CFO.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nand-geheugenAnalist Toni Sacconaghi zegt in een rapport dat Apple COO Tim Cook en CFO Peter Oppenheimer hints hebben gegeven dat er prijswijzigingen aankomen voor de iPhone en dat er nieuwe toestellen in de maak zijn. Tegelijk is er een ander rapport van analist Vijay Rakesh, waarin wordt beweerd dat toeleveranciers van NAND-Flash met tekorten komen te zitten. Apple heeft namelijk erg veel flashgeheugen nodig voor een nieuwe iPhone-lijn en daardoor heeft bijvoorbeeld Toshiba moeite om z’n overige klanten te voorzien van voldoende 56nm NAND-chips.

De prijzen voor NAND-flash zullen daardoor stijgen. Apple’s behoefte aan NAND-flash is een aanwijzing dat er één of meer nieuwe iPhones aankomen. Sacconaghi concludeert dat ook, op basis van opmerkingen van Tim Cook, maar zijn onderbouwing is nog wat zwak: “Tim Cook stated that since Steve Jobs announced his leave of absence, he was spending more time on new products, how Apple could take the iPhone into new markets and examining iPhone’s business model,” beweert Sacconaghi.

“Several interesting tidbits point to new iPhones, potentially with different pricing/price points this year.” Ook Phil Schiller zou hints hebben gegeven: hij sprak erover dat Apple “very exciting” plannen had voor de iPhone dit jaar. En ze hadden volgens Sacconaghi ook een paar ideeën voor de netbook-markt.

Via: TUAW (NAND-Flash) en iPhone Alley (Cook/Schiller)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2009, 13:21
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.