Twilio laat ontwikkelaars VoIP-functies toevoegen aan app

Met een speciale SDK kunnen ontwikkelaars VoIP-functionaliteiten van Twilio toevoegen aan hun apps. Zo kun je straks dus via VoIP bellen, zonder een app te hoeven verlaten.

TwilioVanuit een taxi-app direct via VoIP de centrale bellen of tijdens het spelen van een spelletje kletsen met diegene tegen wie je speelt. Het kan binnenkort dankzij Twilio. Deze in Nederland nog redelijk onbekende VoIP-dienst heeft namelijk een SDK gelanceerd voor iOS. Hiermee kunnen ontwikkelaars VoIP-functionaliteiten van Twilio toevoegen aan hun apps. Zo kun je straks dus via VoIP bellen, zonder een app te hoeven verlaten.

Er zit nog wel wat haken en ogen aan. Als eerste moeten ontwikkelaars het in hun apps inbouwen als extra functionaliteit. En daarnaast heb je als gebruiker een Twilio-account nodig. Het bedrijf richt zich momenteel nog niet op de Nederlandse markt. Je kunt wel een account aanmaken en ook bellen naar Nederlandse nummers, maar je kunt nog geen inkomend Nederlands nummer krijgen. Twilio zegt wel dat ze komende maanden in Europa willen uitbreiden, dus dat is afwachten.

Het idee van Twilio is in ieder geval wel interessant, omdat het nieuwe functies kan toevoegen aan een app en VoIP op je iPhone ook een stuk toegankelijker maakt. Nu maar hopen dat ontwikkelaars ermee aan de slag gaan om leuke toepassingen te bedenken.

Meer informatie: Twilio

Via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2012, 20:27
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.