Jony Ive

Tim Cook prijst Jony Ive in interne e-mail aan personeel

Een interne e-mail van Apple CEO Tim Cook geeft meer inzicht in het vertrek van designer Jony Ive. Cook benadrukt dat Apple uiteindelijk profijt zal hebben van de veranderingen. Ook legt Cook nog eens uit hoe de aansturing van de designteams gaat veranderen.

Apple kondigde donderdagavond laat (Nederlandse tijd) aan dat designer Jony Ive dit jaar gaat vertrekken om zijn eigen designstudio LoveFrom op te richten. Wel zal hij nauw met Apple blijven samenwerken. Er verscheen eerder al een persbericht over de personele wijzigingen die dat tot gevolg heeft. Maar Cook wilde tegenover het eigen personeel toch ook nog iets persoonlijks erover kwijt. De e-mail lijkt vooral bedoeld om eventuele bezorgdheden de kop in te drukken.

Cook begint zijn brief met de promotie van Sabih Khan tot SVP of Operations. Hij zal verslag doen aan Jeff Williams, de man die vanaf nu nauwer met het designteam zal samenwerken. Cook benadrukt dat Sabih “sinds eind jaren negentig aan elk Apple-product heeft meegewerkt” en altijd tot het uiterste gaat voor de klanten, maar tegelijk ook oog heeft voor kwaliteit, duurzaamheid en verantwoord produceren.

Maar waar iedereen natuurlijk benieuwd naar is, is wat Cook te zeggen heeft over Ive:

Jony’s bijdragen zijn legendarisch, van de centrale rol die hij speelde in Apple’s terugkeer in de late jaren negentig, tot de iPhone en wellicht zijn meest ambitieuze project, Apple Park, waar hij de afgelopen jaren zoveel energie en zorg in heeft gestoken.

Cook is trots dat Jony een vriend is en denkt dat we allemaal zullen profiteren van de nieuwe dingen die Ive nu gaat doen, zowel als bedrijf en als individuen. Ive kan nu zijn passies najagen maar blijft tegelijk ook betrokken bij Apple. Kortom: win-win. Cook heeft het ook nog even over de nieuwe teambazen van het designteam. Zij zijn de hoeders van Apple’s designethiek en creatieve cultuur. Cook besluit zijn brief dat hij enorm enthousiast is over het werk dat het team al gedaan heeft en wat er nog aankomt.

Buzzfeed heeft de complete tekst van de e-mail gepubliceerd.

Eerder vandaag schreven we wat het vertrek van Ive betekent voor Apple. Zullen we er veel van gaan merken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2019, 17:38
Categorie Apple
Onderwerp jony ive

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.