Thermosmart: iPhone-thermostaat van Nederlandse bodem

De Thermosmart is een thermostaat die je koppelt aan een iOS-applicatie, van Nederlandse bodem. Eind dit jaar wordt hij naar verwachting verkocht.

Thermosmart iPhone-thermostaatHet Nederlandse Thermosmart is een thermostaat die je koppelt aan een bijbehorende iOS-app. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in huis aan te passen als je buiten de deur bent, of gewoon geen zin hebt om naar de thermostaat te lopen. Het apparaatje leert naarmate je hem gebruikt hoe lang het duurt voordat het bij jou in huis warm is, zodat hij de volgende keer weet wanneer hij moet beginnen met het opwarmen van de kamer.

Omdat de Thermosmart aan je Wi-Fi-netwerk is gekoppeld, kan hij ook weersinformatie opvragen via het internet. Deze informatie gebruikt de thermostaat om te bepalen hoe warm het in huis gemaakt moet worden.

Thermosmart appDe Thermosmart heeft nogal wat concurrentie van bijvoorbeeld de Nest en Honeywell’s nieuwe thermostaat. Voordeel is wel dat Thermosmart in Nederland gemaakt wordt, waardoor de kans groter is dat hij gewoon op jouw aansluitingen in huis past.

Op het moment bevindt de Thermosmart zich nog in een testfase. De makers zijn van plan om de thermostaat ergens rond de winter van 2013 te gaan verkopen. Hoe het systeem opweegt tegen al bestaande alternatieven, blijft tot dan nog even de vraag. Hoewel de website gevuld is met positieve reacties van tevreden klanten geeft de maker via Twitter toe dat sommige van deze personen fictief zijn. Een ander minpuntje is dat nog niet bekend is hoeveel de Thermosmart gaat kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 21:25
Categorie Accessoires
Onderwerp thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.