Officiële iOS-game van The Martian heeft heel wat in zijn Mars

Houd gestrande astronaut Mark Watney in leven via je iPhone en Apple Watch in de officiële game van de bioscoophit The Martian: Bring Him Home. Fans van Lifeline, opgelet!

The-Martian-game
Het zal je maar gebeuren: je loopt over straat en krijgt een notificatie op je iPhone of Apple Watch. Deze keer is het geen familielid die contact zoekt, maar een zekere astronaut Mark Watney, die vanaf Mars met jouw iDevice verbinding maakt. In de game van bioscoopfilm The Martian is het aan jou om deze astronaut levend terug te krijgen op aarde.


Als je bekend met iOS-game Lifeline…, dan zal The Martian: Bring Him Home je bekend voorkomen. Ook in deze game volg je een interactief verhaal, dat zich in korte tekstberichtjes op je scherm afspeelt.

Martian-bring-him-home Martian-bring-him-home

Het verhaal komt tot leven

Constant zullen er vragen aan je gesteld worden, en aan de hand van jouw antwoorden vervolgt het avontuur zich. De game speelt zich ‘live’ af, dus zul je soms even moeten wachten tot je verder kunt, omdat Mark Watney bezig is met het uitvoeren van een taak. Dit zorgt ervoor dat het verhaal echt tot leven komt. Omdat een berichtje snel verzonden is, kun je het op ieder moment van de dag even oppakken als je een notificatie van Watney binnenkrijgt.

Aan de logo’s te zien heeft NASA een flinke vinger in de pap gehad bij The Martian: Bring Him Home, al maakt dit het voor de speler vooral interessanter. Zo ontvang je info van experts, zoals een dokter van NASA die medisch advies geeft, een meteoroloog die de weersverwachting op Mars geeft en een technicus die je helpt om lastige keuzes te maken. Aan de hand van deze gegevens maak je beslissingen, die goede of hele nare gevolgen voor Watney kunnen hebben.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Vermakelijk op de Apple Watch

The Martian: Bring Him Home is ook beschikbaar op de Apple Watch, waar de game uitstekend tot zijn recht komt. Snel een keuze maken uit twee antwoorden gaat immers gemakkelijk op het kleine schermpje, en een toffe extra is dat je Watney’s Bio Data op je pols kunt bekijken. Op dat moment verschijnen zijn hartslag, bloeddruk en temperatuur op je Apple Watch of iPhone.

De sarcastische en humoristische berichten die Watney naar je stuurt zorgen er bovendien voor dat het geen zwaarmoedig verhaal wordt. Als je fan bent van The Martian of op zoek bent naar een vervolg op Lifeline (en Lifeline 2) dan is Bring Him Home zeker een game om te proberen. Na de aanschafprijs van €2,99 zijn er geen in-app aankopen meer aanwezig. Voor dat geld kun je Mark Watney niet aan zijn lot overlaten, toch?

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 oktober 2015 om 13:45
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.