Studenten in Missouri hoeven geen iPhone of iPod touch

Studenten die aan de school voor journalistiek in Missouri willen studeren, wordt aangeraden om een iPod touch of iPhone aan te schaffen om colleges te kunnen terugluisteren. Maar het is niet verplicht.

apple back to schoolStudenten die van plan zijn om aan de School of Journalism van de universiteit van Missouri te gaan studeren, moeten in bezit zijn van een iPhone of een iPod touch. Tenminste, dat beweert een artikel op Macworld (‘Missouri journalism students required to buy iPhone or iPod touch?’). De gedachte daarachter, is dat studenten in staat moeten zijn om colleges in mp3-formaat terug te luisteren. Als je zo’n kop boven een artikel ziet staan, bekruipen je al de twijfels. Waarom zou een iPhone of iPod touch nodig zijn om mp3-bestanden te luisteren? Dat blijkt dan ook niet het geval.

De studenten die in Missouri journalistiek willen gaan studeren moeten er alleen voor zorgen dat ze een apparaat om mp3-bestanden af te spelen. Een Windows-computer is dus ook prima. De universiteit is bezig een systeem in te richten, met de naam Tegrity, waarmee alle colleges opgenomen kunnen worden. Via een webinterface kun je de lessen daarna terugluisteren. Het opnemen, indexeren, publiceren en opslaan van alle colleges gaat straks volledig automatisch.

Voor het nieuwe Tegrity-systeem is geen iPod of iPhone nodig, maar de school heeft beide apparaten toch in de lijstjes van verplichte studiematerialen opgenomen “om studenten met financiële behoeften” te helpen. Het blijkt uiteindelijk een soort boekhoudtruc: door een iPhone of iPod touch in de lijst op te nemen verhoog je het geschatte budget dat studenten nodig hebben, om te kunnen studeren. De beurzenverstrekkers (of ouders) moeten daar vervolgens rekening mee houden. Bovendien speelt mee dat de University of Missouri standaard kiest voor Apple-producten “omdat studenten er al vertrouwd mee zijn”. Een groep studenten die het daar niet mee eens is, lanceerde een Facebook-groep met de naam ‘Rotten Apple’ om duidelijk te maken dat de studenten niet gedwongen kunnen worden om producten van één merk te kopen. Eerder waren er al conflicten toen studenten gedwongen waren om een Dell-computer of een Mac te kopen.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2009, 14:26
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod touch, journalistiek, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.