Steve Wozniak: ‘Tablet is voor normale mensen’

Steve Wozniak heeft op een bijeenkomst over netwerkstorage gezegd dat een tablet voor normale mensen is, niet zozeer voor computernerds.

wozniakMisschien voelde je je vorig jaar nog een buitenbeentje met een iPad en vond je het wat te patserig om de iPad bij een vergadering uit de tas te halen. Maar inmiddels zijn tablets zo gewoon geworden, dat je er zonder bekijks mee op een terrasje kunt zitten. Apple-medeoprichter Steve Wozniak vindt dat ook. Hij sprak op het evenement Storage Networking World in Santa Clara (Californië) en zei daar dat tablets niet zozeer bedoeld zijn voor computernerds, maar juist voor gewone mensen:

The tablet is not necessarily for the people in this room. It’s for the normal people in the world.


Die doelstelling had Apple jaren geleden ook al met de producten die ze maakten:

I think Steve Jobs had that intention from the day we started Apple, but it was just hard to get there, because we had to go through a lot of steps where you connected to things, and (eventually) computers grew up to where they could do … normal consumer appliance things.

De eerste Macintosh werd gepresenteerd als “the computer for the rest of us” Nu zijn we 30 jaar verder en zijn de technologische ontwikkelingen veel verder. Volgens Wozniak zijn tablets een uitvloeisel van wat Steve Jobs jaren geleden al had willen maken. Misschien had hij toen ook al een vision van een computer, die je in de hand kunt houden, zoals we nu met de iPad doen. Wozniak werkt overigens al jarenlang niet meer voor Apple (al staat hij officieel nog wel op de loonlijst). Gevraagd naar de reden van zijn vertrek, zei Wozniak en hij en Jobs verschillende mensen met verschillende doelen zijn. Jobs wilde een bedrijf runnen, Wozniak wilde liever met techniek bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 16:32
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, steve wozniak, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.