Steve Jobs pakt vaker de Gulfstream V

Steve Jobs is het afgelopen kwartaal vaker met de zakenjet op reis geweest. Volgens een analist van Morgan Stanley komt er een grote aankondiging aan, maar anderen zijn daar niet zo zeker van.

Steve Jobs pakt wat vaker de Gulfstream VSteve Jobs pakt de laatste tijd vaker de company jet. Analist Katryn Huberty van Morgan Stanley ziet het als een teken dat er een grote aankondiging aankomt. Jobs vliegt in een Gulfstream V en de uitgaven daarvan blijken per jaar nogal te fluctureren. In het productieve jaar 2005 gaf Apple $1,1 miljoen uit aan vliegreizen met de Gulfstream V, in 2006 was het slechts $202.000 en vorig jaar lag het cijfer op $776.000. Die kosten werden voornamelijk gemaakt in het laatste kwartaal: maar liefst $550.000 in het vierde kalenderkwartaal van 2007.

De hogere kosten kunnen niet alleen verklaard worden uit het feit dat Jobs naar Duitsland, Engeland en Frankrijk moest om de iPhone ter plaatse aan te kondigen. De lancering in Duitsland en Engeland deed Jobs tijdens één trip en bij de lancering in Frankrijk kwam Jobs niet persoonlijk opdagen. Volgens Businessweek heeft de berekening van Kathryn Huberty te weinig om het lijf om daadwerkelijk conclusies te kunnen trekken. De olieprijs is gestegen, Jobs’ iPhone-trips naar China en Japan zullen heel wat meer hebben gekost dan een paar binnenlandse vluchten in de VS en daarnaast had Jobs ook nog wat afspraken met “wireless execs“. Hoeveel en of er tripjes naar Nederland bij waren is niet bekend 😉

Een opsomming van verwachte Apple-verkoopcijfers van diverse analisten is te vinden bij Barron’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2008, 19:53
Categorie Providers
Onderwerpen reizen, steve jobs, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.