SBrick

SBrick kan Lego-bouwsels met iPhone bedienen

De SBrick verbindt motoren en andere apparaten op Lego-bouwsels met een speciale iOS-app, zodat je op de iPhone een voertuig rondrijdt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SBrickFanatieke Lego-bouwers weten het allang: er gaat niks boven een complex bouwsel aansluiten op een motor, zodat bijvoorbeeld je zelfgemaakte vrachtwagen ook kan rondrijden. Kickstarter-project SBrick wil een Lego-blok op de markt brengen die communiceert met alle andere apparaatjes op een bouwwerk, zodat je hem vanaf de iPhone kunt bedienen.

Kortgezegd: hang de SBrick aan bijvoorbeeld de motoren van een Lego-wagen en je kunt hem vanuit de bijbehorende iOS-applicatie rondrijden. Dat is strikt gezien niks nieuws: Lego bracht in 2013 de Mindstorms EV3 uit, waarmee je Lego-robots ook vanuit een iOS-app bedient. De SBrick is alleen een stuk compacter en moderner. Zo gebruikt het apparaat bijvoorbeeld het zuinige Bluetooth Low Energy. In de app kun je een afstandsbediening ook compleet aanpassen op je bouwsel, zodat bijvoorbeeld een zelfgemaakte trein ook daarbij passende bediening heeft.

De SBrick is te bestellen op Kickstarter, waar hij wordt verkocht voor 40 pond (50 euro). Daar heb je nog maar een week de tijd voor: het project zal op woensdag 13 augustus worden afgesloten.

Tipgever: Remco

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 20:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.