‘s Werelds eerste iPhone orkest gaat optreden

Studenten van de universiteit van Michigan zullen woensdag 9 december 's werelds eerste iPhoneconcert gaan geven. Het concert zal zowel voor een live publiek worden gegeven als ook live via internet worden uitgezonden.

iphoneuniorchestraStudenten van de universiteit van Michigan zullen woensdag 9 december ‘s werelds eerste iPhoneconcert gaan geven. Het concert zal zowel voor een live publiek worden gegeven als ook live via internet worden uitgezonden. Het een en ander is het gevolg van een cursus die wetenschapper en musicus Georg Essl aan hen gegeven heeft. Daarin werd geleerd hoe het touchscreen, de microfoon, GPS, het kompas en de accelerometer allemaal ingezet kunnen worden om muziek te maken.

Georg Essl vertelt het volgende over zijn visie op muziek maken met een iPhone:

The mobile phone is a very nice platform for exploring new forms of musical performance. We’re not tethered to the physics of traditional instruments. We can do interesting, weird, unusual things. This kind of technology is in its infancy, but it’s a hot and growing area to use iPhones for artistic expression.

front2

Het orkest maakt gebruik van zowel de iPhone als de iPod Touch en iedere student heeft twee speakers aan zijn armen bevestigd die aangesloten zijn op het apparaat. Niet bekend is overigens welke software er wordt gebruikt om de geluiden te produceren.

Het concert zal live worden uitgezonden via deze website. Er is ook een speciale Facebook-pagina van het orkest in het leven geroepen en ze zijn daarnaast te volgen via Twitter. Klik op het plaatje hieronder om alvast een voorproefje te zien van het orkest (niet geschikt om op een iPhone te bekijken).

Via: TheNextWeb en 9to5mac.com

Picture-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2009, 17:00
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.