Resellers van iPhoneSIMfree lopen zelf ook risico

iPhoneSIMfree kondigde gisteravond per mail aan dat ze hun software-unlock alleen via resellers gaan verkopen. Maar die resellers lopen flinke financiële en juridische risico's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhonesimfreeiPhoneSIMfree kondigde gisteravond via e-mail aan dat de simlockvrij-oplossing alleen via resellers verkocht gaat worden. Het wachten is dus tevergeefs geweest. Maar wie nu denkt dat je voor vijftig vrienden van de voetbalclub een bundel licenties kunt aanschaffen, moet nog eens goed nadenken.

In een artikel over iPhoneSIMfree dat ik eerder vandaag voor Webwereld heb geschreven, kun je lezen welke constructie het bedrijf heeft gekozen. Ze laten tussenhandelaren een bedrag van minimaal 1.800 dollar voorschieten, want er is haast bij om in korte tijd zoveel mogelijk geld binnen te halen. Apple kan elk moment een firmware-update uitbrengen die de software-unlock onbruikbaar maakt waardoor die investering van 1.800 dollar in één klap waardeloos. Het kat-en-muisspel tussen Apple en software-hackers begint dan weer opnieuw. iPhoneSIMfree benadrukt duidelijk dat ze geen garantie geven dat de software-unlock ook in de toekomst nog zal werken.

Als klant heb je geen recht op gratis updates; de garantie gaat tot aan de deur. Of beter gezegd: tot de tussenhandelaar, die een deel van de juridische risico’s op zich neemt. Zelfs als je een gezamenlijke inkoopactie organiseert en niet van plan bent om als reseller geld te verdienen, maak je deel uit van een distributieketen en werk je mee aan een potentieel illegale activiteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.