Replay Video Editor iPad

Replay Video Editor vernieuwd en nu ook op iPad

De populaire foto-naar-video bewerker Replay Video Editor is er nu ook voor iPad, kreeg een nog snellere interface en meer verbeteringen.

Replay Video Editor iPadReplay Video Editor, de makkelijkste manier om een filmpje te maken van foto’s, is er nu ook voor de iPad. Het is een van de opvallendste vernieuwingen in versie 2.0 van de populaire app, maar lang niet de enige. Het uiterlijk van de applicatie ging volledig op de schop en dat moet ervoor zorgen dat je video bewerken nu nóg sneller moet kunnen. Ook kan je nu naar hartelust smileys op je filmpjes plakken.

Replay 2.0 bedient nog duidelijker dan de vorige versie. Je kan meteen foto’s uit je camerarol plukken en ziet dan meteen het bewegende resultaat. Daaronder in beeld zie je direct de stijlen die je op je video kan toepassen. Dat aantal is sterk toegenomen in de app. Niet alleen zijn er twee nieuwe betaalde stijlen die je kan gebruiken: ook hebben de bestaande stijlen nieuwe varianten gekregen om te gebruiken. De keuze is flink toegenomen.

Replay Video Editor fotoalbum selecteren Replay Video Editor volgorde bewerken

Maar de grootste verbetering zit in de video-editor zelf. De foto’s staan daarin nog steeds onder elkaar, je kan ze nog steeds oppakken en verslepen om de volgorde te veranderen en je kan ook nog steeds tekstschermen toevoegen met de plusknop. Maar de bediening, die is zo mogelijk nog soepeler geworden. Alles bedient razendsnel, of je nou wilt aangeven welke hoek van de foto in beeld moet komen of op welke foto je tekst (of nu ook smileys) wil zetten. Er is een aparte weergave om de volgorde van de foto’s nog sneller te veranderen.

De nieuwe iPad-versie heeft nieuwe functies die je voorlopig op de iPhone moet missen. Je kan er afzonderlijk de videofilters van het lettertype en de grafische stijl bepalen. Een vernieuwing die vast wel eens naar de iPhone komt. De bediening in de liggende houding van de iPad vergt net iets meer gewenning dan op de iPhone, maar werkt net zo goed.

Replay Video Editor iPad

Replay had voorheen een zacht uiterlijk dat uitstraalde dat je vooral babyfilmpjes moest maken met de app. De nieuwe interface is hoekiger, maar niet afstandelijker. Bovendien is de interface dus nog sneller. Het verdienmodel is onmiskenbaar het watermerk: dat staat groot in beeld en kan je voor altijd wegkopen voor 1,79 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2014, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.