Pico-cassette

Pico Cassettes: klassieke gamecartridges voor je iPhone

Als je vroeger games op een Game Boy speelde, ben je ongetwijfeld bekend met de kleine plastic cassettes die je in je spelcomputer moest stoppen. Een Japanse startup wil deze nostalgische game-ervaring naar de iPhone brengen.

Pico-cassette
De tijd van fysieke gamecartridges loopt op zijn einde, of je dat nu wilt of niet. Aan de ene kant is het fijn dat al je games nu lokaal opgeslagen staan op een apparaat, al gaat er natuurlijk wel iets van de charme verloren. Geen kleurrijke verpakking meer om in je kast te zetten, of een tasje vol met plastic cassettes. Een Japanse startup wil de game-cassette terugbrengen op een wel erg originele manier.

Beatrobo werkt namelijk aan klassieke videogame-cassettes die je in de headphone jack van je iPhone plugt om een game te kunnen spelen. Volgens CEO Hiroshi Asaeda roept een fysieke game hele andere gevoelens op dan hetzelfde spel dat digitaal op een iPhone staat.

Nostalgische gevoelens
Pico-cassettes-iphoneIn de hoop dit nostalgische gevoel terug te krijgen, maakt hij deze piepkleine Game Boy-achtige cartridges. Deze mini-games gebruiken de zogenaamde PlugAir-techniek om via (onhoorbare) geluiden een code door te geven aan je iPhone. Een bijbehorende app reageert op deze code om een spelletje te ontgrendelen en op te starten.

Er staan dus geen volledige games opgeslagen op de Pico Cassette, al is het meer dan een ontgrendelmechanisme. Zo kun je jouw savegames opslaan op de servers van BeatRobo en deze vervolgens opvragen dankzij de unieke code die je cassette uitzendt. Dit maakt het mogelijk om jouw voortgang in een game op verschillende apparaten voort te zetten.

Crowdfundingcampagne op komst
BeatRobo zegt samen te werken met ontwikkelaars om er speciale games voor te ontwikkelen. Later dit jaar start de startup een crowdfundingcampagne om de productie van deze gadget te bekostigen. Of en wanneer deze naar Europa komt is nog maar de vraag, wij zouden in ieder geval graag met een exemplaar aan de slag gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 18:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen games, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.