iOS 6 Passbook

Passbook in iOS 6 te gebruiken via speciale site

De website PassSource laat je makkelijk een pasje maken voor de applicatie PassBook, zodat je deze alvast kunt uitproberen in iOS 6. Alleen ontwikkelaars kunnen iOS 6 installeren.

iOS 6 PassbookOntwikkelaars kunnen al een tijdje aan de slag met de bèta-versie van iOS 6, maar tot nu toe was de applicatie Passbook nog niet te gebruiken. Het was immers niet mogelijk om makkelijk een digitale pas voor de app te maken. De nieuwe site PassSource laat je een pas maken voor de app, die je vervolgens in Passbook kunt gebruiken. Hierdoor kun je alvast de nieuwe functie testen.

Op PassSource kun je onder andere kortingsbonnen, vliegtickets, evenementkaarten, winkelkaarten en andere digitale passen maken. Bij het maken van je Passbook-pas vul je verschillende informatie die op de pas komt te staan. Zo kun je bijvoorbeeld een barcodenummer invullen bij gewone passen, zodat je hem kunt laten scannen in de winkel. Ben je klaar met het maken van een kaart, dan genereert de site een bestand waar je op kunt tappen in je browser. Hierdoor wordt de pas automatisch in Passbook geopend.

Bij het maken van een pas kun je ook aan de hand van GPS-coördinaten aangeven waar de daaraan gekoppelde winkel zich bevindt. Hierdoor zal de pas automatisch als pushbericht op je scherm verschijnen wanneer je het gebouw nadert.

Dankzij PassSource kunnen ontwikkelaars nu alvast spelen met de nieuwe functie in iOS 6. Hierdoor zouden bedrijven ook alvast hun Passbook-winkelkaarten klaar kunnen maken voordat iOS 6 in de herfst wordt uitgebracht voor andere iOS-gebruikers.

Meer informatie: PassSource

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Via Redmond Pie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 9:30
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.