Kamermeerderheid eist compensatie bij mobiele storing

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het vanuit de telecomwet wordt verplicht om een compensatie te leveren bij een grote storing. Het is nu wachten op een mogelijk voorstel van minister Verhagen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Storing 3GEen meerderheid van de Tweede Kamer wil dat telecomproviders klanten gaan compenseren nadat er een grote storing heeft plaatsgevonden. Er zou hiervoor al een verzoek zijn ingediend bij minister Verhagen. Hij moet van de Kamermeerderheid compensatie bij een telecomstoring opnemen in de telecomwet. Het is nu wachten op een mogelijk voorstel van de minister.

Of Verhagen ook daadwerkelijk werk zal maken van het door de Kamermeerderheid ingediende verzoek is nog de vraag. Hij zal met een specifiek voorstel moeten komen. Wanneer hij dit niet doet, kan de Kamer een eigen voorstel indienen.

De eis komt een aantal weken na een grootschalige storing op RIM’s servers, die ervoor zorgde dat veel BlackBerry’s zonder internet kwamen te zitten. Vorig jaar vond er nog een storing plaats op het netwerk van T-Mobile, die te wijten was aan een overbelast 3G-netwerk. Hierdoor zaten veel iPhone-bezitters lange tijd zonder internet.

Bron: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 12:49
Categorie Providers
Onderwerpen compensatie, politiek, provider, storing, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.