‘iTunes-gebruikers kopen voor het eerst meer apps dan muziek’

Asymco stelt dat de gemiddelde App Store-gebruiker 40 dollar per jaar spendeert. Er zijn 500 miljoen gebruikers, die inmiddels meer apps dan muzieknummers downloaden.

iTunes StoreEr wordt inmiddels meer aan apps uitgegeven dan aan muziek in iTunes. Dit blijkt uit een onderzoek van Asymco. Rond het midden van 2012 steeg het aantal App Store-verkopen boven de muziekverkopen volgens een peiling van het onderzoeksbureau, iets dat sinds de introductie van de App Store nog niet is gebeurd. Dat zou betekenen dat de gehele app-industrie het goed doet: volgens Canalys is de App Store verantwoordelijk voor 74 procent van alle app-verkopen wereldwijd.

Op het moment worden er iedere seconde duizend downloads via iTunes uitgevoerd. Apps zijn volgens Asymco ook in de downloadcategorie het populairst: 80 procent van al deze downloads is afkomstig uit de App Store. Het feit dat apps inmiddels vaker worden gekocht dan muzieknummers zal hier geheid iets mee te maken hebben, maar wij vermoeden dat het aantal gratis applicaties in de App Store ook zal meespelen. Bij muziek in iTunes kun je veel minder vaak een gratis track downloaden, terwijl er van apps vaak freemium-versies beschikbaar zijn.

De onderzoekers stellen ook dat de gemiddelde iTunes-gebruiker 40 dollar per jaar uitgeeft aan digitale content. iTunes telt op het moment 500 miljoen gebruikers, wat volgens de onderzoekers betekent dat Apple ieder kwartaal 5,5 miljard dollar aan omzet boekt via de digitale winkel.

De iTunes muziekwinkel is volgens Asymco beschikbaar in 119 landen en bestaat inmiddels uit 35 miljoen nummers. Apple biedt zijn 60.000 titels tellende filmbibliotheek inmiddels aan in 109 landen. De App Store en iBookstore staan met 155 landen bovenaan de lijst. Deze landen zouden samen 90 procent van de wereldbevolking beslaan.

De cijfers van Asymco bieden wat perspectief op de iTunes Store en App Store. Dat komt op het moment goed van pas: we zijn namelijk aan het optellen naar 50 miljard app-downloads. Uit berichten van Apple bleek bij de aankondiging van dit feestje al dat het aantal downloads in de App Store significant is gegroeid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 10:40
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen asymco, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.