Aiphone intercom

Is Aiphone hetzelfde als iPhone?

Het Japanse bedrijf Aiphone brengt al jarenlang intercom-systemen op de markt. Met de komst van de Apple iPhone naar Japan vreest het bedrijf voor naamsverwarring en overtredingen van de handelsnaam. Tot een rechtszaak heeft het nog niet geleid, maar Aiphone en Apple zijn wel in gesprek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Aiphone intercomVolgens een Japans bedrijf, dat eigenaar is van het handelsmerk Aiphone in Japan en zeventig andere landen, zouden gebruikers wel eens in verwarring kunnen worden gebracht. Aiphone Co. is marktleider op het gebied van intercom-systemen. Het bedrijf zou op dit moment in gesprek zijn met Apple Japan om de handelsmerkproblemen op te lossen, maar een woordvoerder van het bedrijf wil niet zeggen hoe de situatie ervoor staat.

Aiphone is in Japan een groot beursgenoteerd bedrijf. De merknaam leidt niet alleen in het Verre Oosten tot problemen: het probleem met Cisco lijkt inmiddels opgelost, maar in Canada speelt nog een zaak rond Conwave Inc, die onder de naam iPhone een dienst voor internettelefonie aanbiedt.

Via: Cellular News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2014, 11:15
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen japan, kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.