iPhone wordt melkkoe door dure abonnementen

De $500 van de iPhone lijkt duur, maar het is weinig vergeleken met de kosten die je aan het goedkoopste abonnement kwijt bent: het eerste jaar kost je zo'n 1300 dollar exclusief BTW.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

at&t dure abonnementenBij de iPod betaal je eenmalig een bedrag en daarna is ‘ie van jou. Je kunt een iPod onbeperkt gebruiken, hebt geen gezeur over abonnementen, er zit geen simlock op en je kunt erop zetten wat je wilt. Bij de iPhone is dat anders: Amerikanen die zich druk maken over de $500 die de iPhone moet kosten, moeten nog eens goed nadenken. De aankoopprijs is niet het grootste probleem, maar de enorme kosten van abonnementen in de VS.

Apple en AT&T hebben nog steeds geen details over de abonnementsplannen vrijgegeven, maar reken gerust op $70 per maand, zegt een weblogger. Apple en AT&T zullen waarschijnlijk speciale abonnementen introduceren, die je moet afsluiten om de iPhone te kunnen bemachtigen.

Om gebruik te kunnen maken van alle coole features heb je minstens het volgende nodig, uitgaande van de huidige tarieven bij AT&T:

  • 450 minuten spraakabonnement: $39,99
  • Smartphone Connect Unlimited: $19,99
  • Messenger Starter (200 tekstberichten per maand): $9,99

Dat is dus $69,97 zonder BTW en andere belastingen. Zou je een 1-jarig abonnement kunnen afsluiten (maar AT&T eist waarschijnlijk een 2-jarig abonnement), dan ben je voor deze minimale abonnementsbundel $839,64 per jaar kwijt. Voeg daaraan toe de $500 die je voor de iPhone zelf moet betalen en je zit op $1.339,64 exclusief belastingen.

Kortom: niet langer bij Apple zeuren over de kosten van de iPhone, maar smeken bij AT&T om goedkopere abonnementen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 12:07
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, kosten, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.