Foxlink klaar voor de start

Het Chinese bedrijf Foxlink gaat vanaf mei connectoren voor de iPhone leveren. Blijkbaar moet de massaproductie van de iPhone nog beginnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je zou denken dat er in de Aziatische fabrieken al aardig wat iPhones op voorraad liggen, klaar om te worden verscheept naar de VS. Maar Foxlink, de leverancier van de connectoren, begint pas in mei met het leveren van onderdelen. Foxlink is een voorbeeld van de vele Aziatische bedrijven die meeprofiteren van de iPhone.

Foxlink is een connector-specialist. Het maakt niet uit welk apparaat je wilt ontwikkelen, als het op de computer aangesloten moet worden heeft Foxlink daarvoor de juiste aansluiting. Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal een enorme klapper te gaan maken, na een relatief rustig eerste kwartaal. Dat valt te lezen in de Chineestalige Economic Daily News (EDN), een lokale zakenkrant. Gek is dat Foxlink pas in mei begint met het leveren van iPhone-connectors. Je zou toch denken dat ze al lang aan het produceren zijn.

Om een indruk te geven van de hoeveelheid geld die er in de connector-business te verdienen is: Foxlink had in het rustige eerste kwartaal een winst na belastingen van $15,3 miljoen. Foxlink levert niet alleen aan Apple, maar verwacht in het tweede kwartaal ook veel meer onderdelen aan Motorola, Sony Ericsson en Nokia te gaan leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:21
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.