iPhone verslaat HTC Touch, LG Prada en Nokia N95

Ondanks kritische geluiden over de verkoop in Europa blijkt de iPhone toch concurrenten zoals de Nokie N95, LG Prada en HTC Touch te verslaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

LG PradaOndanks sceptische berichten schijnt het tóch goed te gaan met de verkoop van iPhones in Europa. Volgens een RBC-analist ligt de iPhone in verkoopaantallen al voor op rivalen van HTC, LG en Nokia. T-Mobile verkocht 10.000 iPhones op de eerste dag en verkoopt 10.000 tot 12.000 stuks per week na die datum. O2 verkocht 30.000 tot 40.000 stuks in het eerste weekend en Orange verkocht 30.000 stuks in de eerste vijf dagen. Tot eind dit jaar verwacht Orange er 100.000 te kunnen wegzetten. In alledrie landen verslaat de iPhone de HTC Touch en LG Prada ook al hebben die bij voorbaat al een voorsprong: ze zijn met flinke subsidie te koop en bieden meer functies.

De iPhone verslaat ook de populaire Nokia N95, waarvan meer dan een miljoen stuks in Engeland zijn verkocht sinds de lancering in maart. Nu de verkoop erg meevalt waagt RBC zich eraan om de voorspellingen voor 2007 nog at te verhogen: ze verwachten dat Apple voor het eind van het jaar 12,5 miljoen iPhones verkoopt. Dat is 25% hoger dan Apple’s eigen doelstelling van 10 miljoen stuks. Ongeveer 4 miljoen zullen door mensen van buiten de VS worden gekocht. Canada, Italië en Spanje zijn de landen die de meeste kans maken op een volgende lancering van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:50
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen nokia, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.