iPhone in de VS vrijwel uitverkocht, nieuwe voorraad pas in oktober?

In de VS is de iPhone net als in Europa vrijwel uitverkocht. Een Duits magazine beweert dat pas in oktober weer nieuwe voorraad wordt verwacht, maar is de voorgespiegelde schaarste niet een bewuste pr-stunt om publiciteit te genereren?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store LondonTien dagen na de lancering is de iPhone 3G al bijna overal uitverkocht. Op slechts drie plaatsen zijn nog iPhones te koop: voor de zwarte 16GB iPhone zul je naar Pleasanton (CA) moeten gaan. In New Hampshire en op Fifth Avenue in New York zijn alleen nog witte 16GB iPhones te vinden. Bij AT&T waren de meeste winkels op de eerste dag al uitverkocht; klanten die in de rij stonden te wachten konden hun iPhone na drie tot vijf dagen ophalen. Inmiddels circuleren er wilde schattingen wanneer er weer nieuwe voorraad komt: volgens sommige analisten duurt het een paar weken, andere voorspellers zeggen dat we tot de herfst moeten wachten.

Dat schrijft tenminste het Duitse magazine Focus op basis van bronnen “bij Apple”. Apple heeft de vraag verkeerd ingeschat, waardoor het tot oktober kan duren tot er weer nieuwe voorraad is. In heel Europa is de iPhone uitverkocht. T-Mobile had op 11 juli erop gerekend om meteen 40.000 iPhones te verkopen, maar kreeg uiteindelijk nog geen 20.000 geleverd. Die waren snel uitverkocht. Onze Duitse collega’s van iPhone-ticker nemen het nieuws met een korrel zout: niet alles wat Focus schrijft, klopt. De website Desinformado vraagt zich af: is de schaarste gewoon een pr-stunt of controlled damage? Niemand weet immers beter de media te bespelen dan Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2008, 15:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen levering, voorraad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.