iPhone in Canada: petitie voor goedkoper dataverkeer

De Canadezen zijn een petitie gestart voor lagere datatarieven. De enige GSM-aanbieder Roger Wireless hanteert een datalimiet van 25 megabyte en hanteert tarieven die mijlenver boven de gangbare internationale tarieven liggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rogersDe Canadezen willen ook graag een iPhone hebben. Maar liever nog, willen ze dat mobiele operator Rogers Wireless de prijzen voor dataverkeer verlaagt. De releasedatum voor de iPhone is nog niet vastgesteld, maar de Canadezen zijn al wel een petitie begonnen.

Rogers is de meest logische mobiele operator voor de iPhone in Canada, omdat het de enige met een GSM-netwerk is. Door dat monopolie kan Rogers absurde prijzen vragen met belachelijk lage datalimieten: 25 MB is de grens bij Rogers, terwijl concurrenten Fido Wireless, Bell Mobility en TELUS Mobility een datalimiet van 100 MB, 250 MB en zelfs onbeperkt dataverkeer hanteren. Gebruikers zijn bij Rogers honderden en soms zelfs duizenden dollars kwijt voor dataverkeer per maand, terwijl ze bij een vergelijkbaar contract in de VS niets extra’s hadden hoeven te betalen.

De Canadezen eisen daarom redelijk prijzen voor databundels, vergelijkbaar met de onbeperkte databundels die in de VS verkrijgbaar zijn. Die zouden rond het vierde kwartaal van 2007 beschikbaar moeten zijn, wanneer de iPhone in Canada beschikbaar komt. De petitie heeft bijna 600 handtekeningen. Of het effect heeft is nog de vraag, maar proberen kan altijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:16
Categorie Providers
Onderwerpen canada, petitie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.