Zo wordt de iPhone gebruikt tijdens de studie (infographic)

Een infographic van Online Colleges laat zien hoe studenten de iPhone gebruiken om hun studie te verbeteren. 70 procent van de studenten zou apps gebruiken om zichzelf te overhoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apps & EducationDe iPhone is inmiddels op flink wat manieren te gebruiken om je studie te versimpelen. Apps zoals iBooks maken het makkelijker om boeken te lezen, terwijl je in de iPhone’s eigen Agenda-app je huiswerk kan bijhouden. In een infographic probeert Online Colleges uit te leggen hoe de iPhone en andere smartphones op het moment in het onderwijs worden gebruikt. Hieruit blijkt dat 70 procent van de smartphone-gebruikende studenten een app met flashcards gebruikt om zichzelf te overhoren. Het afgelopen jaar zou de tijd die studenten in apps steken om te leren zijn vertienvoudigd.

Als een student een iPhone of andere smartphone gebruikt, is de kans drie keer zo hoog dat hij/zij daarop hun studievoortgang bijhoudt ten opzichte van normale telefoons. Raar is dit niet: dit kunnen ze immers makkelijk doen met Agenda-apps en takenlijsten. 60 procent is bereid om 5 pond (ruim 6 euro) uit te geven aan een app die voor de studie gebruikt kan worden.

De percentages van de infographic liggen vrij hoog. Heel gek is dit misschien niet: studenten zijn een overwegend jonge groep mensen, die ook sneller een iPhone of een ander apparaat zouden gebruiken.

We moeten wel een kleine kanttekening maken bij de infographic: Online Colleges heeft zelf geen onderzoek uitgevoerd onder studenten. In plaats daarvan heeft de site informatie van veel verschillende sites verzameld en gebundeld in onderstaande afbeelding.

Infographic

Klik op de afbeelding om de volledige infographic te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2012, 23:15
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.