‘Koreaanse providers in onderhandeling over 4G in nieuwe iPhone’

Anonieme medewerkers van de Koreaanse telecomproviders KT en SK Telecom beweren tegenover de Korea Times in onderhandeling te zijn met Apple over 4G-ondersteuning voor de nieuwe iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Anonieme bestuursleden van de Koreaanse telecomproviders SK Telecom en KT hebben aan The Korea Times verteld in gesprek te zijn met Apple. Tijdens de gesprekken wordt er gekeken of de nieuwe iPhone 1800 MHz LTE-frequenties kan ondersteunen. De nieuwe iPad is nog niet in staat om met soortgelijke 4G-netwerken te verbinden, maar werkt alleen op de 700 MHz en 2100 MHz frequentie die in Amerika wordt benut. In Nederland en België zijn providers op het moment druk bezig met de uitrol van 4G-netwerken.

De bron van KT zei in onderhandeling te zijn met Apple over het gebruik van de LTE-frequentie voor de nieuwe iPhone. Een officiële woordvoerder van de telecomprovider weigerde commentaar te leveren.

Nederland heeft op het moment nog geen commercieel 4G-LTE-netwerk. Komt deze er wel, dan zal er net als in de rest van Europa gebruik gemaakt worden van de 800 MHz-, 1800 MHz- en 2,6 GHz-frequenties. De nieuwe iPad kan alleen gebruik maken van de 700 MHz- en 2100 MHz-frequenties voor LTE, die worden ingezet in de Verenigde Staten.

De beweringen versterken eerdere geruchten over een iPhone die 4G LTE ondersteunt. Eind juli hoorden we nog dat de iPhone naast LTE ook een NFC-chip krijgt, waarmee je bijvoorbeeld mobiele betalingen kunt maken. De nieuwe iPad heeft al een 4G-antenne, waardoor het niet onwaarschijnlijk lijkt als Apple hier ook gebruik van zal maken in een volgende iPhone.

Wanneer de nieuwe iPhone door Apple wordt aangekondigd is nog niet duidelijk. Recente geruchten wijzen er op dat Apple op 12 september een presentatie houdt waarbij de iPhone wordt geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 20:06
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.