Apple vraagt patent aan voor virtuele winkel

Apple heeft een patent aangevraagd voor een virtuele winkel in de stijl van Second Life. Mensen kunnen door de winkel lopen, andere bezoekers vragen stellen en zich meer betrokken voelen.

Virtuele winkelHet US Patent & Trademark Office heeft een patentaanvraag van Apple gepubliceerd met de naam Enhancing Online Shopping Atmosphere. Het gaat daarbij om een winkelomgeving met een 3D uiterlijk waarin je boeken, muziek en electronica kunt kopen. Het patent beschrijft op het eerste gezicht een online Apple Store, waarbij voordelen worden opgesomd zoals het feit dat de winkel 24 uur per dag open is en dat je snel producten kunt vinden met een zoekfunctie. Toch levert een online winkel nog steeds niet de interactieve ervaring op die je in de werkelijke wereld meemaakt. Het is eenzaam en je kunt niemand om advies vragen.

De oplossing die Apple heeft gevonden is een soort virtuele wereld zoals in Second Life bestaat. Daarbij heeft Apple ook rekening gehouden met omgevingsfactoren en atmosfeer: kom je overdag in de winkel dan schijnt er een zonnetje, ‘s nachts zijn maan en sterren zichtbaar op het scherm. Je kunt ook zien welk seizoen: niet dat je in de virtuele omgeving ‘s winters een muts en sjaal draagt, maar je kunt aan de kleurenschema’s zien welk seizoen het is. Als bezoeker van de winkel loop je rond als een avatar, waarbij nieuwe gebruikers een N (Newbie) en ervaren gebruikers een E (Expert) boven hun hoofd hebben. Verder kunnen bezoekers ook een naambordje dragen met hun expertise, bijvoorbeeld “Vraag mij naar jazzmuziek”. Je kunt andere bezoekers volgen, bijvoorbeeld wanneer ergens korting te halen valt, of kijken waar andere bezoekers naartoe gaan zonder dat je zelf hoeft te volgen.

Zoals altijd de waarschuwing: een patentaanvraag wil nog niet zeggen dat Apple daadwerkelijk het idee gaat uitvoeren.

Via: MacNN
Patent: Enhancing Online Shopping Atmosphere

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2008, 10:30
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.