ING-app voor Apple Watch verschijnt deze zomer

ING Bankieren brengt deze zomer een app uit voor de Apple Watch, zodat je snel je saldo vanaf de Watch kunt bekijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ING bankieren smartwatchEven snel vanaf de Apple Watch naar je huidige banksaldo kijken? Het wordt deze zomer mogelijk met een Apple Watch-app van ING. De app zal als update voor de huidige iOS-applicatie worden geïntroduceerd. Het is nog onduidelijk wat er naast saldoinformatie op de Watch-app zal worden getoond. Vanaf vandaag is er al een ING-app voor Android Wear beschikbaar.

Vaste iCulture-bezoekers wisten al een tijdje dat ING aan een app voor de Apple Watch werkt. De bank bevestigde dit immers in april 2015, toen we met de makers van de eerste, grote Watch-apps in Nederland spraken. Met de aankondiging vandaag weten we dat de app deze zomer zal verschijnen en in elk geval je saldo zal laten zien.

De Apple Watch-app van ING komt op een bijzonder moment. Deze zomer zal Apple het namelijk mogelijk maken native applicaties voor de Watch te maken. Deze apps werken zelfstandig op de Apple Watch en zijn daardoor een stuk sneller. Deze nieuwe apps worden in de herfst van 2015 in de App Store verwacht. ING introduceert de app dus op het moment dat ze met een nieuwe soort app kunnen beginnen.

ING is de eerste Nederlandse bank met een Apple Watch-applicatie. De bank loopt op app-gebied sowieso wel vaker voorop: zo introduceerde ING onlangs in een update ook Touch ID, waardoor je met je vingerafdruk je bankinformatie kunt ontgrendelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2015, 16:23
Categorie Apps
Onderwerp ing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.