iCulture iKids logo

iKids week 36: Raadgedicht, Cutie Patootie en meer

In deze iKids ontdekken we poëzie met Raadgedicht, tekenen we zelf puzzels in PuzzlePuzzlePuzzle en ontdekken we Tinytown met de Cutie Patootie's.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo De scholen zijn weer begonnen, dus het is tijd om de boeken in te duiken. Doe bijvoorbeeld thuis of op school mee met het nieuwe poëzie-project Raadgedicht, waarbij je elke week een nieuw gedicht ontvangt van Nederlandse jeugddichters. Daarnaast heeft PuzzlePuzzlePuzzle een flinke update gekregen, waardoor kinderen nu ook zelf puzzels kunnen ontwerpen. Tot slot is Cutie Patootie dé grote nieuwkomer, een app waarin je het stadje Tiny Town gaat ontdekken. Zo vliegt het weekend weer voorbij.

Cutie Patootie

Nog geen week oud en toch bovenaan in de hitlijsten van de gratis apps: Cutie Patootie. In de applicatie voor kinderen van 2 tot 8 jaar ga je op onderzoek uit in Tiny Town, het stadje waar de Cutie Patooties wonen. Er zijn vier werelden te ontdekken, met elk tal van activiteiten. Leg bijvoorbeeld een eigen tuin aan, plant bloemen of bak pizza’s in de keuken. Ook kunnen kinderen samen met moeder Patootie boodschappen doen, waarbij ze zelf mogen afrekenen en boodschappen inpakken. Er zijn drie werelden gratis te spelen, alleen de boerderij met boerderijdieren moet via een in-app aankoop worden aangeschaft. Maar dat mag de pret niet drukken, want de app zit goed in elkaar en er is veel te ontdekken. Nog een pluspunt: er wordt geen gebruik gemaakt van taal, dus kinderen kunnen lekker zelf aan de slag.

Raadgedicht

Raadgedicht Raadgedicht laat kinderen in tien weken tijd op speelse wijze kennismaken met poëzie. Scholieren vanaf groep 6 ontvangen via de applicatie wekelijks een gedicht met een ontbrekend woord die ze zelf moeten invullen. Aan de hand van context, zinsopbouw en door middel van logisch nadenken kunnen ze het woord waarvan zij denken dat het op die plaats hoort te staan insturen via de reacties. Foute antwoorden bestaan niet, misschien wordt er zelfs wel een beter woord bedacht dan het origineel. Het project start 7 september, met elke maandag een nieuw gedicht. Elke vrijdag wordt de oplossing bekend gemaakt, inclusief de meest gegeven antwoorden. Raadgedicht is alleen beschikbaar voor iPhone, maar is ook (niet-geoptimaliseerd) te gebruiken op de iPad. Probeer de gratis app zeker eens uit.

PuzzlePuzlePuzzle

Eerder schreven we hier al over PuzzlePuzzlePuzzle, een vrolijk spel voor kinderen van 2 tot 5 jaar. In de app kies je uit 16 verschillende afbeeldingen van voertuigen, voorwerpen of speelgoed, die je vervolgens kan inkleuren en veranderen in een simpele puzzel. Nu heeft de applicatie een leuke update gekregen, waardoor kinderen voortaan eigen puzzels kunnen tekenen en niet meer gebonden zijn aan de kant en klare ontwerpen. Print de zelfgemaakte puzzel vervolgens uit, om er ook in het echt mee te spelen. Goede toevoegingen, waardoor de applicatie een stuk completer is geworden.

PuzzlePuzzlePuzzle

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.