iCulture iKids logo

iKids week 27: Kleine Boeren, Archeologist en meer

In de iKids van deze week gaan we gewassen verbouwen in Kleine Boeren, op zoek naar de schat van de farao in Archeologist en puzzelen met Toonia Puzzle.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Ouders met kinderen tot 5 jaar hebben deze week geluk: alle apps die we bespreken zijn bestemd voor peuters en kleuters. Zo kunnen kinderen met Archaeologist schatten opgraven in het oude Egypte en met Toonia Puzzle bijzondere geanimeerde puzzels in elkaar zetten. Als ze daarna nog niet zijn uitgespeeld is het fraaie Kleine Boeren zeker een kijkje waard. In die applicatie ontdek je het reilen en zeilen op een boerderij, van het verbouwen van gewassen tot het voeren van de varkens en koeien.

Kleine boeren

Ontwikkelaar Fox and Sheep, bekend van bestsellers als Slaap Lekker Circus en Knuffelzoo, heeft een nieuwe app uitgebracht die zich afspeelt op het platteland. In Kleine Boeren kunnen kinderen tot 5 jaar in trekkers rondrijden, het land ploegen en maïs, tarwe en zonnebloemen zaaien. Wanneer de tijd rijp is kunnen ze de oogst binnenhalen met een grote oogstmachine. De app is 3D-geanimeerd en erg mooi gemaakt. Naast het zware werk op de akkers kun je ook een tweede boerderij onderhouden, met varkens, kippen en koeien. Zorg dat je ze voert, water geeft en – ook niet onbelangrijk – de stallen schoonmaakt. Als extraatje zijn er in de app geestige animaties verstopt en krijg je voor elke uitgevoerde taak een sticker.

Toonia Puzzle

De nieuwste Toonia app, eveneens geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger, is eigenlijk een moderne variant van de traditionele houten stukjespuzzel. De applicatie bevat een doorlopende stroom aan illustraties, zonder begin of einde. Kinderen kunnen dus aanhaken waar en wanneer ze maar willen, en verdergaan in elke gewenste richting. De gameplay is erg eenvoudig, zonder strenge regels. Iedere afbeelding bestaat uit meer dan zeventig stukken die kinderen op de juiste plek kunnen leggen, vergezeld van fraaie animaties. Door op een dier te tikken hoor je welk geluid het maakt. In Toonia Puzzle krijg je één puzzel gratis en kost een tweede € 1,99. Voor het complete pakket met twee puzzels betaal je €2,99 euro. Dat klinkt wellicht als veel geld voor weinig puzzel, maar in dit spel zijn kleintjes met één exemplaar behoorlijk lang zoet.

Archaeologist – Ancient Egypt

In Archaeologist gaan kinderen op zoek naar de schatten van het oude Egypte, net als echte archeologen. Zo kunnen ze in het zand of piramides graven om geheime deuren te vinden, die naar geheime ruimtes leiden. Eenmaal binnen gaan ze op zoek naar het borstbeeld van Toetanchamon, of dat van Nefertiti. In de app zit op een slimme manier ook een puzzel verwerkt, doordat je alle gevonden onderdelen in elkaar kunt zetten en professioneel mag restaureren. Na het overwinnen van alle hindernissen krijgen ze een stukje geschiedenisles over de farao die ze zojuist hebben ontdekt. Ga hier als ouder wel even naast zitten, want deze verhaaltjes zijn vooralsnog alleen in het Engels. In Archeologist zijn drie opgravingen gratis, voor het complete pakket met negen extra opgravingen betaal je €2,99. Cleopatra en Toetanchamon zijn alvast erg enthousiast over de app, getuige de geestige recensies in de App Store omschrijving. Veel speelplezier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.