iCloud en iOS 5 vanaf 12 oktober beschikbaar voor iedereen

Apple gaat iOS 5 en iCloud vanaf 12 oktober beschikbaar stellen aan alle iPad-gebruikers. Het bevat een nieuw berichtencentrum, betere Twitter-integratie en de berichtendienst iMessage.

ios-5-functies
Apple-fans konden er gisteren niet omheen: op 4 oktober werd de nieuwe iPhone aangekondigd. Voor iPad-bezitters was de impact van de aankondigingen misschien niet direct te merken, maar er was wel degelijk nieuws dat ook voor de iPad relevant is. Zoals de aankondiging dat iOS 5 vanaf 12 oktober officieel beschikbaar komt, voor alle gebruikers. Ook zal iCloud vanaf dat moment beschikbaar zijn voor iedereen.

Bij iCloud krijg je 5 GB gratis opslagruimte en krijg je de mogelijkheid apps, muziek en andere content te synchroniseren tussen apparaten. Apps die je op het ene apparaat hebt gekocht worden ook zichtbaar op andere apparaten. iCloud is één van de nieuwe functies in iOS 5.

Wat iOS 5 betreft: dat zal te installeren zijn op beide iPad-modellen, zowel de iPad 1 als de iPad 2. Vernieuwingen in iOS 5 zijn onder andere een nieuw Berichtencentrum, allerlei Twitter-functies en PC Free: het in gebruik nemen van een nieuwe iPad zonder dat je een computer met iTunes nodig hebt.

Apple heeft gisteravond alvast de Golden Master van iOS 5 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Dit is een laatste ontwikkelversie, voordat de definitieve versie van iOS 5 beschikbaar komt voor het grote publiek. De iOS 5 GM blijkt al te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 10:23
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.