Hoe gebruikt een verslaggever de iPad bij NASCAR-autoraces?

Dave Burns is verslaggever van de NASCAR-autoraces. Hij gebruikt de iPad op allerlei manieren om verslag te doen en gebruikt daarvoor de apps SimplyPDF en Note Taker HD.

ipad verslaggever autoraceDave Burns is al 17 jaar verslaggever van autoraces. De afgelopen twaalf jaar verslaat hij de NASCAR Sprint Cup Series, onder andere voor de grote sportzender ESPN. Hoe blijft zo’n verslaggever op de hoogte van het laatste nieuws en zorgt hij dat de tv-kijkers alles live kunnen meebeleven? De iPad speelt daarin een belangrijke rol. Dave moet op de hoogte blijven van alle informatie rondom de tientallen teams, coureurs, monteurs en sponsors. Hij moet urenlange live-verslaggeving verzorgen. Sinds 2001 gebruikt Dave daarvoor een slim notitiesysteem, eerst op papier maar tegenwoordig op de iPad.

Honderden mappen met aantekeningen zijn het bewijs. Over de iPad had Dave aanvankelijk nog wat bedenkingen: is het apparaat wel duurzaam, is hij niet te groot, kun je het scherm wel aflezen in felle zon en welke apps moet je ervoor gebruiken? Uiteindelijk ontdekte Dave hoe hij het werkend kon krijgen. Voor notities gebruikt hij de Note Taker HD (€3,99), waarbij hij notities naar zichzelf kan e-mailen zodat ze niet verloren gaan. Voor statistieken gebruikt Dave de app SimplyPDF (€1,59) waarmee hij de wekelijkse NASCAR Media Guide in PDF-formaat kan lezen. En als bescherming vond Dave de FreeOneHand iPad-houder het meest praktisch. Een erg interessant verhaal om te lezen, hoe iemand onder zware omstandigheden zijn iPad gebruikt!

ipad notebook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2012, 14:49
Categorie Achtergrond
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.